Arkadaşlar merhaba. Bir suredir Ryzen 7 7700X islemci kullanmaktayim. Sogutucu olarak MSI CoreLiquid 360 V2 kullanıyorum. En ufak oyunlarda bile 93-95 derecede calisiyor. Açıkçası bu durumdan da biraz rahatsizim. Islemcinin omrununun azalmasindan veya anakarti yakmasindan korkuyorum. Ayrica bu sicakliklarda uzun sureli oyun oynadigim zaman kasma da olabiliceginden supheliyim.
Yardima ihtiyacım var.
Sistem bilgilerim.
ASUS ROG STRIX RTX 4080.
850W Seasonic PSU.
ASUS TUF gaminbg B650M Plus.
2x16 6000MHz RAM(4300MHz de kullanıyorum)
Arkadaşlar merhaba. Bir suredir Ryzen 7 7700X islemci kullanmaktayim. Sogutucu olarak MSI CoreLiquid 360 V2 kullanıyorum. En ufak oyunlarda bile 93-95 derecede calisiyor. Açıkçası bu durumdan da biraz rahatsizim. Islemcinin omrununun azalmasindan veya anakarti yakmasindan korkuyorum. Ayrica bu sicakliklarda uzun sureli oyun oynadigim zaman kasma da olabiliceginden supheliyim.
Yardima ihtiyacım var.
Sistem bilgilerim.
ASUS ROG STRIX RTX 4080.
850W Seasonic PSU.
ASUS TUF gaminbg B650M Plus.
2x16 6000MHz RAM(4300MHz de kullanıyorum)
Sistem yeniyse iade edilebilir. 2 yıl içerisinde radyatörden duyacağı seslerle daha büyük pişman olmadan en başta bu değişimi gerçekleştirebilir arkadaşlar.
Sistem yeniyse iade edilebilir. 2 yıl içerisinde radyatörden duyacağı seslerle daha büyük pişman olmadan en başta bu değişimi gerçekleştirebilir arkadaşlar.
Macun ve kasa içerisindeki airflowu kontrol et. Biraz saçma kaçacak ama oda içerisindeki sıcaklık bile durumu çok değiştiriyor.
Aynı skalada daha iyi performans almak istiyorsan da ilk mesajimda dediğim gibi hiç düşünmeden noctua'a geç.
Kendi kasamda hiç bir değerle oynamamış olmama rağmen aldığım sonuçları yukarıda yazdım. Ha bir tek C-State kapalı sistemde.