Çözüldü Ryzen 7 7735HS bilgisayar donuyor ve mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

0ZAN_

Megapat
RAM
32GB DDR5 4800MHz Crucial
SSD veya HDD modeli
512GB ADATA SX8100 + 512GB Micron
Ekran kartı
RTX4050 6GB
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Bilgisayarım birkaç gündür donuyor ve ardından mavi ekran veriyor. Sebebi ne olabilir? Minidump dosyasını ekledim.

Çözüm
Realtek Ethernet aygıtında donanımsal hata var uyarısı karşıma çıktı birçok kez.

Birkaç USB aygıtının sistemde boşta iken boşta güç tüketimi (power draining) yaptığı uyarısı gördüm.
Bir tanesi internette ne olduğunu net olarak göremediğim bir Steelseries aygıtı.
Diğeri ise Logitech G213 Prodigy klavye.

NVIDIA ekran kartı sürücüsü ile ilgili de gerçekten fazla sayıda uyarı var.
DDU ile sürücüyü kaldırıp stabil bir sürüm kuralım.

Çok enteresan ama diskle ilgili önemli bir yönetim dosyası hata vermesine rağmen sistem dökümünde disklerle ilgili bir durum yok.
Realtek Ethernet aygıtında donanımsal hata var uyarısı karşıma çıktı birçok kez.

Birkaç USB aygıtının sistemde boşta iken boşta güç tüketimi (Power draining) yaptığı uyarısı gördüm.
Bir tanesi internette ne olduğunu net olarak göremediğim bir SteelSeries aygıtı.
Diğeri ise Logitech G213 Prodigy klavye.

NVIDIA ekran kartı sürücüsü ile ilgili de gerçekten fazla sayıda uyarı var.
DDU ile sürücüyü kaldırıp stabil bir sürüm kuralım.

Çok enteresan ama diskle ilgili önemli bir yönetim dosyası hata vermesine rağmen sistem dökümünde disklerle ilgili bir durum yok.

Güç tüketimi uyarısı bütün USB aygıtlarını USB hub kullanarak Type-C'den bağladığım için olabilir mi? ( USB HUB'a Arctis 1 kablosuz kulaklık, G305 mouse ve G213 klavye bağlı)
Cihazın Ethernet'ini sadece Windows'u ilk kurduğumda kullanmıştım sıkıntısız bağlanmıştı internete.
DDU ile de sürücüyü kaldırıp dediğiniz şekilde eski sürüm kuracağım hemen.
Bir de mavi ekranla sürekli karşılaşmıyorum çok 2 günde bir oluyor genelde masaüstünde internette gezerken oluyor. Oyun oynarken hiç olmadı.

Güç tüketimi uyarısı bütün USB aygıtlarını USB hub kullanarak Type-C'den bağladığım için olabilir mi? ( USB HUB'a Arctis 1 kablosuz kulaklık, G305 mouse ve G213 klavye bağlı)
Cihazın Ethernet'ini sadece Windows'u ilk kurduğumda kullanmıştım sıkıntısız bağlanmıştı internete.
DDU ile de sürücüyü kaldırıp dediğiniz şekilde eski sürüm kuracağım hemen.
Olabilir belki de. Type C portlu bir cihazım olmadığı için bu konuda yorum yapamıyorum.

Olabilir belki de. Type-C portlu bir cihazım olmadığı için bu konuda yorum yapamıyorum.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Şimdilik çözüm işaretledim birkaç gün sorun tekrarlayacak mı diye takip edeceğim. Buradan tekrar bilgilendiririm. Bir de D diskinin bazen gözükmemesi neyden kaynaklanabilir. Bir fikriniz var mı ?

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Şimdilik çözüm işaretledim birkaç gün sorun tekrarlayacak mı diye takip edeceğim. Buradan tekrar bilgilendiririm. Bir de D diskinin bazen gözükmemesi neyden kaynaklanabilir. Bir fikriniz var mı ?
Diskle sistem arasında iletişim kesilmesi oluyor anlaşılan o ki.
SSD portunda ya da diskte olan bir sorundan oluyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı