Çözüldü Ryzen 7 7735HS bilgisayar donuyor ve mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

0ZAN_

Megapat
RAM
32GB DDR5 4800MHz Crucial
SSD veya HDD modeli
512GB ADATA SX8100 + 512GB Micron
Ekran kartı
RTX4050 6GB
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Bilgisayarım birkaç gündür donuyor ve ardından mavi ekran veriyor. Sebebi ne olabilir? Minidump dosyasını ekledim.

Çözüm
Realtek Ethernet aygıtında donanımsal hata var uyarısı karşıma çıktı birçok kez.

Birkaç USB aygıtının sistemde boşta iken boşta güç tüketimi (power draining) yaptığı uyarısı gördüm.
Bir tanesi internette ne olduğunu net olarak göremediğim bir Steelseries aygıtı.
Diğeri ise Logitech G213 Prodigy klavye.

NVIDIA ekran kartı sürücüsü ile ilgili de gerçekten fazla sayıda uyarı var.
DDU ile sürücüyü kaldırıp stabil bir sürüm kuralım.

Çok enteresan ama diskle ilgili önemli bir yönetim dosyası hata vermesine rağmen sistem dökümünde disklerle ilgili bir durum yok.
Merhaba.

Sorun disk kaynaklı görünüyor. Ya diskle sistem arasında iletişim problemi yaşanıyor ya da disk arızası şüphesi var.
Disklerle alakalı olan neredeyse tüm .sys dosyaları dökümde karşımıza çıktı.

HD Tune Pro indirip "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" yapmanızı istiyorum.
Test sonuçlarına ait görselleri paylaşmanızı isteyeceğim.

Her disk için "Health" ve "Error Scan" ekranlarını paylaşmalısınız.

Ayrıca Realtek Ethernet sürücünüzü bir ara güncelleyin.
NVIDIA ekran kartı sürücü bileşenleri de görünüyor dökümde ancak öncelikli işimiz disklere test yapmak.

Cihazınız ASUS TUF Gaming A15 FA507NU olarak görünüyor, doğru mudur?

Merhaba.

Sorun disk kaynaklı görünüyor. Ya diskle sistem arasında iletişim problemi yaşanıyor ya da disk arızası şüphesi var.
Disklerle alakalı olan neredeyse tüm .sys dosyaları dökümde karşımıza çıktı.

HD Tune Pro indirip "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" yapmanızı istiyorum.
Test sonuçlarına ait görselleri paylaşmanızı isteyeceğim.

Her disk için "Health" ve "Error Scan" ekranlarını paylaşmalısınız.

Ayrıca Realtek Ethernet sürücünüzü bir ara güncelleyin.
NVIDIA ekran kartı sürücü bileşenleri de görünüyor dökümde ancak öncelikli işimiz disklere test yapmak.

Cihazınız ASUS TUF Gaming A15 FA507NU olarak görünüyor, doğru mudur?

Evet cihaz FA507NU modeli. Adata SX8100 diskinden şüpheliyim bazen bilgisayarı açtığımda disk gözükmüyor, birkaç kere kapatıp açmam gerekiyor. 3 yıldır kullanıyorum bu diski.

Evet cihaz FA507NU modeli. Adata SX8100 diskinden şüpheliyim bazen bilgisayarı açtığımda disk gözükmüyor, birkaç kere kapatıp açmam gerekiyor. 3 yıldır kullanıyorum bu diski.
Anladım hocam, eğer şüpheniz bu yöndeyse test önceliğini ADATA diske verelim.
En nihayetinde ikisine de yapacağız ancak bunu önden bir görelim, bizim için daha iyi olacaktır.

Anladım hocam, eğer şüpheniz bu yöndeyse test önceliğini Adata diske verelim.
En nihayetinde ikisine de yapacağız ancak bunu önden bir görelim, bizim için daha iyi olacaktır.

İki diskte de health kısmı boş. Error da çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-20 174312.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-20 174312.png
    59 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2023-11-20 181038.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-20 181038.png
    56,6 KB · Görüntüleme: 35
Görsellerden bakınca bir şey göremedim doğrusu. İletişim hata sayısı ile alakalı bir sıkıntı görünmüyor.

Olay Görüntüleyicisi Raporu atabilir misiniz rica etsem? Sistem kısmını isteyeceğim sizden.

Görsellerden bakınca bir şey göremedim doğrusu. İletişim hata sayısı ile alakalı bir sıkıntı görünmüyor.

Olay Görüntüleyicisi Raporu atabilir misiniz rica etsem? Sistem kısmını isteyeceğim sizden.
a.evtx doğru mu yaptım bilmiyorum.

Realtek Ethernet aygıtında donanımsal hata var uyarısı karşıma çıktı birçok kez.

Birkaç USB aygıtının sistemde boşta iken boşta güç tüketimi (power draining) yaptığı uyarısı gördüm.
Bir tanesi internette ne olduğunu net olarak göremediğim bir Steelseries aygıtı.
Diğeri ise Logitech G213 Prodigy klavye.

NVIDIA ekran kartı sürücüsü ile ilgili de gerçekten fazla sayıda uyarı var.
DDU ile sürücüyü kaldırıp stabil bir sürüm kuralım.

Çok enteresan ama diskle ilgili önemli bir yönetim dosyası hata vermesine rağmen sistem dökümünde disklerle ilgili bir durum yok.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı