Ryzen 7 7800X3D anakart önerisi

mATX takıntım yok ama ATX arıyorum hocam. Aşağıdaki sizce fiyatına değer mi?

B650M Gaming Plus Wi-Fi ile 7800x3D kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor. X870 veya B850 almak performansınıza hiçbir katkı sunmaz. En ucuz A620 veya B650 anakartı almaman yeterli. 5-7 fazlı güç aşaması düşük ve soğutma blokları olmayan bir şey almayın gerisi yeterli yani. X870'te bulunan güç fazı üretkenlik için daha mantıklı zira %100 yüke girdiğinde uzun vade de VRM'ler de sorun çıkmaması için. Oda dediğim gibi çok ucuz bir şey almadığınız sürece sorun olmaz.

X870'in pahalı olmasının sebebi sunduğu ekstra özellikler. Sallıyorum Wi-Fi, Bluetooth, fazladan M.2 desteği, port sayısı vs bunlara para ödüyorsun. Aksi halde X870 alıp bu özellikleri kullanmayacaksan soğutma çözümü haricinde normal bir B650'den pek bir farkı kalmıyor. Ki kaliteli B650 anakartlarda var. Sadece Valorant ve CS oynayan birinin 5070 ti/5080 alması gibi bir şey bu. Anakart seçimi yaparken ihtiyaçlarınıza göre seçim yapmanızı öneririm.

Güzel gözükmesi için falan veriyorsanız orası ayrı tabii.

B650M Gaming Plus Wi-Fi ile 7800x3D kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor. X870 veya B850 almak performansınıza hiçbir katkı sunmaz. En ucuz A620 veya B650 anakartı almaman yeterli. 5-7 fazlı güç aşaması düşük ve soğutma blokları olmayan bir şey almayın gerisi yeterli yani. X870'te bulunan güç fazı üretkenlik için daha mantıklı zira %100 yüke girdiğinde uzun vade de VRM'ler de sorun çıkmaması için. Oda dediğim gibi çok ucuz bir şey almadığınız sürece sorun olmaz.

X870'in pahalı olmasının sebebi sunduğu ekstra özellikler. Sallıyorum Wi-Fi, Bluetooth, fazladan M.2 desteği, port sayısı vs bunlara para ödüyorsun. Aksi halde X870 alıp bu özellikleri kullanmayacaksan soğutma çözümü haricinde normal bir B650'den pek bir farkı kalmıyor. Ki kaliteli B650 anakartlarda var. Sadece Valorant ve CS oynayan birinin 5070 ti/5080 alması gibi bir şey bu. Anakart seçimi yaparken ihtiyaçlarınıza göre seçim yapmanızı öneririm.

Güzel gözükmesi için falan veriyorsanız orası ayrı tabii.
Hocam simdilik 7800x3d icin kart bakiyorum fakat zen6 çiktiginda yukseltme kabiliyetimin olmasini da istiyorum.

Atx modelini gozume kestirdim.

Hocam simdilik 7800x3D icin kart bakiyorum fakat zen6 çiktiginda yukseltme kabiliyetimin olmasini da istiyorum.

ATX modelini gozume kestirdim.

600 TL fiyat farkı var, 15 derece civarı daha serin çalışıyor bu.

B650M Gaming Plus Wi-Fi'yi 5.300 TL'ye almıştım, ederinden biraz fazla para verdim diye bir tık pişmanım.

Şuan bu ikisi arasında kaldım, B850-E'nin ekstra avantajı var, AmazonTR satıyor.

Hazır indirime girmişken 11.314 TL'ye Asus Tuf Gaming B850-PLUS Wi-Fi aldım.
(Akakçe'de listelendiği günden bu yana en ucuz hali)

İleride zen5-zen6 yükseltmesi yapabilmek için b850 çip setini tercih ettim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı