Aynen BIOS'ta da aynısı yazıyor.
Ozaman bu revize edilmiş versiyonu olabilir ama kenarları hakkında detaylı bilgi bulabilseydim çok iyi olurdu
O zaman bu revize edilmiş versiyonu olabilir ama kenarları hakkında detaylı bilgi bulabilseydim çok iyi olurdu.
Hepinize teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Aynen dediğiniz gibi araştırdığım kadarıyla bu işlemci tam 5ghz yi kullanamıyor diye biliyorum bu versionda tam 5ghz ye kadar gördüğüm oldu testlerdimde ayrıca çoğu kişi fazla ısınıyor demiş 360 randyatör ile bile bendeki 240 olmasına rağmen çoğu oyunda full grafikde 55 dereceyi geçemiyor boşta 45 derece arasıBüyük ihtimâl dediğiniz gibi revize edilmiş versiyondur. Benim bildiğim fake işlemciler görüntü vermiyordu. Görüntü verse bile bu FPS'yi veremez. BIOS'ta yalandan 7800x3D yazmaz herhalde.
Aynen dediğiniz gibi araştırdığım kadarıyla bu işlemci tam 5GHz'yi kullanamıyor diye biliyorum bu versionda tam 5GHz'ye kadar gördüğüm oldu testlerdimde ayrıca çoğu kişi fazla ısınıyor demiş 360 randyatör ile bile bendeki 240 olmasına rağmen çoğu oyunda Full grafikde 55 dereceyi geçemiyor boşta 45 derece arası.
Aynen dediğiniz gibi araştırdığım kadarıyla bu işlemci tam 5GHz'yi kullanamıyor diye biliyorum bu versionda tam 5GHz'ye kadar gördüğüm oldu testlerdimde ayrıca çoğu kişi fazla ısınıyor demiş 360 randyatör ile bile bendeki 240 olmasına rağmen çoğu oyunda Full grafikde 55 dereceyi geçemiyor boşta 45 derece arası.
Benim işlemcinin amd ryzen yazan yeri hafif parlakdı sanırım gümüş renginde yani resimde öyle çıkmış diğer kısımlar ise siyah (Tam hatırlamıyorum resimde öyle çıkmış)İlk başta yanlış demişim fake olan açık renkle orijinal koyu renkle yazılmış. Sizinki de koyu renkli.
All Core -15 ve +150MHz verdim BIOS'tan oyunda 5.050GHz çalışıyor benimki. Öbür türlü 4.9 5.0GHz falan çalışıyor. Bende de 360mm AiO var MX4 ile yükte 55-63 derece arasında takılıyor. Sizdeki macundan kaynaklı daha iyi sıcaklıkta çalışıyor olabilir. MX4 biraz giriş seviye kalıyor çünkü.
ısınma gibi bi sorun oluyormu bendemi yapsamİlk başta yanlış demişim fake olan açık renkle orijinal koyu renkle yazılmış. Sizinki de koyu renkli.
All Core -15 ve +150MHz verdim BIOS'tan oyunda 5.050GHz çalışıyor benimki. Öbür türlü 4.9 5.0GHz falan çalışıyor. Bende de 360mm AiO var MX4 ile yükte 55-63 derece arasında takılıyor. Sizdeki macundan kaynaklı daha iyi sıcaklıkta çalışıyor olabilir. MX4 biraz giriş seviye kalıyor çünkü.
Benim işlemcinin AMD Ryzen yazan yeri hafif parlakdı sanırım gümüş renginde yani resimde de öyle çıkmış diğer kısımlar ise siyah.
Isınma gibi bir sorun oluyor mu bendemi yapsam.
Anladım pc yi kapattığımda dediğiniz ayarı denerim sağolun hocam işlemciyi takarkende resmini çekmissim burdada bu şekilde gözüküyor.Sıcaklığı artırmaz hatta çok az miktarda düşürebilir. İşlemciye giden voltaj azalıyor çünkü. -15 ile sıkıntı yaşamanız çok düşük ihtimâl. -50 girenler bile var da stabil çalışacağını düşünmüyorum. -15 + 150MHz yapıp stabilite testi yapın. Sürekli 5.050GHz çalışıyor oyunlarda. Boştayken 4.0GHz ile 5.0GHz arasında takılıyor. FPS bir miktar artıyor bu sayede. Sizdeki anakartın B650M versiyonu var bende.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.