Çözüldü Ryzen 7 7800X3D RTX 5070Ti sistem CS2'de çöküp mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

watrik

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
RAM
32GB 6000 Mhz
Ekran kartı
Palit RTX 5070Ti
Anakart
MSI MAG B650 TOMAHAWK
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1,5 ay önce yeni bir PC topladım. Tertemiz Windows yükledim, BIOS güncellemesi yaptım, BIOS ayarlarını yaptım. Tüm driver'ları, update'leri yükledim. Ara sıra CPU ve GPU sıcaklıklarını falan da test ediyorum değerler normal gözüküyor.

CS2 oynarken oyun sürekli çeşitli farklı hata kodlarıyla crash veriyor ve oyun dosyalarını doğruluyor. Sürekli her oyunda olmasa da örneğin 10 oyundan 2-3'ünde mutlaka crash yaşıyorum. Son birkaç gündür de crash'i geçtim PC otomatik birkaç kez yeniden başlattı ve birinde de mavi ekran verdi. Bunun dışında da arada sırada Google Chrome'da sayfa crash veriyor, bu daha nadir yaşanıyor ama yine de oluyor ara sıra.

PC'yi yeni dizdikten sonra atladığım bir şey mi oldu acaba? Neyi kaçırıyorum? Temiz yeniden bir windows mu kurmalıyım sizce? Eğer öyleyse nasıl kurmalıyım en temiz şekilde? Sistem donanımlarını aşağıda belirttim. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Dip Not PSU: be quiet! Pure Power 12 M 750W

Son düzenleme:
Çözüm
Tüm testler tamamlandı sonuçlar bu şekilde hocam. Diğer RAM testi geçebildi.
İlk FAIL veren RAM arızalı. FAIL veren RAM'i çıkartıp bir müddet sistemi deneyin ve yeni RAM alın, veya tek RAM kullanın, orası size kalmış. Diğer RAM temiz. Dönüş yapın sonra durum hakkında.

DDR5'ler ciktigindan beri RAM uyumsuzluklariyla alakali cok konu gordum, senin tercih ettigin RAM'i de ilk defa goruyorum. Buyuk ihtimalle sorunun kaynagi RAM. Bu BIOS'taki XMP ayari vardi ya EXPO oldu galiba onun ismi, profile1 ya da 2 olarak actigimiz onu kapat RAM'ler stok hizlarina donsun.

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim bunu. Eğer sorun çözülürse burayı da güncellerim aynı sorunu yaşayan varsa yararlansın diye.

Sizce bir ihtimal PSU kaynaklı olma ihtimali de var mıdır ya da PSU'nun yetersiz kalma ihtimali var mıdır?

PSU sorunlari daha belirgin oluyor, sistemin reset atmasi kilitlenmesi gibi.

@watrik Baktimda ram direk AMD EXPO uyumluymus, satin alanlarda sorun yasamamis. Hizi dusurdukten sonra da sorun devam ederse baska seylere odaklaniriz.

Son düzenleme:
Merhaba. Oluştuysa minidump dosyalarını paylaşır mısınız? Sorun RAM mi başka bir şey mi teyit edelim.
{Eğer Google Drive ile paylaşacaksanız herkese açık şekilde paylaşın.}

@watrik

Merhaba hocam yanıtınız için teşekkür ederim, minidump dosyalarını ekledim.

Merhaba hocam yanıtınız için teşekkür ederim, minidump dosyalarını ekledim.
Asıl ben teşekkür ederim dönüşünüz için. Hatalar biraz farklı yönlere işaret ediyor. Kimisi ağ sürücüsüne, kimisi de direkt RAM belleğe işaret ediyor. Çözüm önerileri vereyim o halde.

Ağ sürücüsünü güncelleyin.

BIOS güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MemTest86 ile RAM testi yapıp sonuçları gönderin.

Son düzenleme:
Güncelleme: RAM'lerin ikisine de test uyguladım bir tanesi problemli çıktı. Aldığım satıcıya ulaştım ve bir ticket açtım. Paramı direkt iade ettiler RAM'ler de bende kalmış oldu. Şimdi bu bütçeyle 2 tane 16 GB Ram alsam elimdeki sorunsuz ram'le birlikte üçlü çalıştırsam randımanlı çalışır mı? Benim anakartım için sorunsuz hangi ram'i tavsiye edersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…