Çözüldü Ryzen 7 7800X3D RTX 5070Ti sistem CS2'de çöküp mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

watrik

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
RAM
32GB 6000 Mhz
Ekran kartı
Palit RTX 5070Ti
Anakart
MSI MAG B650 TOMAHAWK
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1,5 ay önce yeni bir PC topladım. Tertemiz Windows yükledim, BIOS güncellemesi yaptım, BIOS ayarlarını yaptım. Tüm driver'ları, update'leri yükledim. Ara sıra CPU ve GPU sıcaklıklarını falan da test ediyorum değerler normal gözüküyor.

CS2 oynarken oyun sürekli çeşitli farklı hata kodlarıyla crash veriyor ve oyun dosyalarını doğruluyor. Sürekli her oyunda olmasa da örneğin 10 oyundan 2-3'ünde mutlaka crash yaşıyorum. Son birkaç gündür de crash'i geçtim PC otomatik birkaç kez yeniden başlattı ve birinde de mavi ekran verdi. Bunun dışında da arada sırada Google Chrome'da sayfa crash veriyor, bu daha nadir yaşanıyor ama yine de oluyor ara sıra.

PC'yi yeni dizdikten sonra atladığım bir şey mi oldu acaba? Neyi kaçırıyorum? Temiz yeniden bir windows mu kurmalıyım sizce? Eğer öyleyse nasıl kurmalıyım en temiz şekilde? Sistem donanımlarını aşağıda belirttim. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Dip Not PSU: be quiet! Pure Power 12 M 750W

Son düzenleme:
Çözüm
Tüm testler tamamlandı sonuçlar bu şekilde hocam. Diğer RAM testi geçebildi.
İlk FAIL veren RAM arızalı. FAIL veren RAM'i çıkartıp bir müddet sistemi deneyin ve yeni RAM alın, veya tek RAM kullanın, orası size kalmış. Diğer RAM temiz. Dönüş yapın sonra durum hakkında.
Güncelleme: RAM'lerin ikisine de test uyguladım bir tanesi problemli çıktı. Aldığım satıcıya ulaştım ve bir ticket açtım. Paramı direkt iade ettiler RAM'ler de bende kalmış oldu. :) şimdi bu bütçeyle 2 tane 16 GB RAM alsam elimdeki sorunsuz RAM'le birlikte üçlü çalıştırsam randımanlı çalışır mı? Benim anakartım için sorunsuz hangi RAM'i tavsiye edersiniz?

Hangı ulkedesın?

Almanya. Satıcı: Galaxus.de

Bızım ulkede olsaydın o RAM'i 2 sefer servise gönderir ardından THH ıle 6 ay sonunda para ıadesı alırdın. 🙂
Yıne aynı ayarda daha bılındık çok satan modellerden tercıh edebılırsın. 100 kısıden 5'ın de sorun yasayan olur o 5 kısıden bırı oldun bu alısverıste, aynı urunu tercıh etsen bıle sorun yasayacagını dusunmuyorum. 3 slot RAM kullanımınıda tavsıye etmıyorum, sorun olur demıyorum ama uretıcıler bıle 2 slot kullanımının uzerınde durarak daha buyuk bellek boyutları uretırken bızede buna uymak duşer diye dusunuyorum.

@watrik Diğer RAM'i de test edin, sonra ikisinin de test sonucunu atın. Save exit yaptıltan sonra USB bellekte HTML uzantılı dosyalar oluşacak, onları atarsınız. Onları analiz etmesi çok daha kolay.
Aslında bu attığım oluşan HTML dosyası, drive'da biraz karmaşık gözüküyor indirince daha derli toplu gözüküyor. Diğeri de bitince paylaşacağım hocam. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Tüm testler tamamlandı sonuçlar bu şekilde hocam. Diğer RAM testi geçebildi.
İlk FAIL veren RAM arızalı. FAIL veren RAM'i çıkartıp bir müddet sistemi deneyin ve yeni RAM alın, veya tek RAM kullanın, orası size kalmış. Diğer RAM temiz. Dönüş yapın sonra durum hakkında.

Çözüm
Stres testinde direkt fail vermesi yüzünden arızalı olan ramin arızalı olduğunu tahmin etmiştim zaten, tek slot 2 gün kullandım arızalı olmadığını tahmin ettiğim bellekle, herhangi bir sorun kalmadı hocam. Aldığım satıcı para iadesi yaptı, garantiye yollamaya değmez, geri dönüştürebilirsiniz dediler. Bunun üzerine iki yeni ram sipariş ettim, yeni ramler gelene kadar şimdilik tek slot kullanacağım. Bunu da garantiye yollamayı deneyeceğim yine de firmayla iletişime geçip. O süre zarfında 3 slot kullanmak nasıl bir fikir sizce (2x16 yeni ramler, bi de elimdeki sorunsuz bellek)? Performans olarak bir katkısı olur mu? Yoksa direkt diğer belleği yedekte tutup 16x2 yeni bellekleri kullanmak daha mı iyi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı