Bende de 360mm var. Boşta 50-55 arası yükte 65-70 derece. Termal macun MX4 olduğu için bir tık sıcak çalışıyor. Cw sesi için yapabilecek bir şey yok benim de ekran kartımda var. Dediğim ayarları yaparsanız sıcaklık düşer performans artar. İsteğe bağlı +150MHz yazdığınız kısmı Auto yapabilirsiniz performans artışı düşük olur ama sıcaklık bir tık daha düşer. Kendim aynı ayarları kullanıyorum. Detaylı uğraşmak isterseniz all Core yerine per Core negative 20 yapın. OCCT testinde hata veren çekirdeği söyler. Mesela sadece 4.çekirdek hata verirse 4.çekirdeği 15 kalanları 25 yaparsınız bir daha test edersiniz. Hata vermeyen en yüksek değeri girersiniz yani. Benim çekirdeklerden biri 15 diğeri 20 kalanlar 30 ve üstünde hata vermiyor. Zararlı bir işlem değil aksine faydalı işlemci ısınmıyor. Intel'e bakarsanız aşırı voltajdan oksitlenme sorunu yaşıyor. İşlemciye giden voltajı düşürmek çok faydalı. İşlemcinize bakarsanız oyunda 4.8GHz civarında gezer veya daha düşük. 5GHz'yi hiç görmez halbuki Turbo hızı 5.050GHz'dir. X3D işlemciler Turbo hızına çıkmıyor biz bunu sağlıyoruz bu da performans artışına sebep oluyor. Yaptığımız ayarlar şu şekilde 80 derece limit koyuyoruz bu sayede 80 dereceleri geçmiyor gerekirse frekans kısıyor. İkinci olarak 95W limiti koyuyoruz bu sayede işlemci oyunun menüsünde veya haritaları yüklerken %100 yüke girip ısınmıyor. Ufak miktarda voltajı kısıyoruz ve biraz elle 150MHz destek atıyoruz ki 5.050 Turbo hızına çıksın. Detaylı bilgi için şu konuya bakabilirsiniz. Hangi terim ne işe yarıyor vs açıklanmış.
Merhaba arkadaşlar, forum'da ve youtube'da 7800X3D özelinde çok fazla şehir efsanesi mevcut. O yüzden de işlemciyi ve windowsu tanıyarak kullanmamız g
forum.donanimhaber.com