Ryzen 7 7800x3D sisteme ASUS ROG STRIX B850-F alınır mı?

alenowl

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim anakartı Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super ekran kartı ile kullanacağım. Bazı kullanıcılar anakartın ses çipinde kronik sorunlar olduğunu söylüyor. Gerçekten öyle mi? Bir de Ryzen 7 7800x3D ye 6000MHz ve üstü RAM kullansak sorun çıkarır mı?

Başlıkta belirttiğim anakartı Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super ekran kartı ile kullanacağım. Bazı kullanıcılar anakartın ses çipinde kronik sorunlar olduğunu söylüyor. Gerçekten öyle mi? Bir de Ryzen 7 7800x3D ye 6000MHz ve üstü RAM kullansak sorun çıkarır mı?
CL 30 6400MHZ RAM ile kullanıyordum. Bir problem yaşamadım, anakartım Gigabyte x670 Aorus Elite AX.

Size tavsiyem alacağınız anakartın sitesinde RAM uyumluluk listesine bakmanızda fayda var yoksa mavi ekran hataları, donmalar başınızı ağırtabilir.

Rog serisi ekran kartlarına zarar veriyor. Düzeltiler diye okudum ama bunu sen kartı almadan bilemezsin. Ayrıca evet, MSI ve Asus Rog serisi problemli ALC 4080 codec kullanıyor. Sorun yaşamayanların çoğu dönüştürücü kullanıyor. Direk anarttan ses alınırsa 80% problem yaşayabilirsin. Eğer 6000'nin üstüne çıkarsan problemlerle karşılaşman büyük ihtimal, 6000 en güvenli ve en iyi nokta. Tabii arkadaşın belirttiği gibi anakrtın QVL listesinden kontrolunu yapman gerekli.

ROG serisi ekran kartlarına zarar veriyor. Düzeltiler diye okudum ama bunu sen kartı almadan bilemezsin. Ayrıca evet, MSI ve ASUS ROG serisi problemli ALC 4080 codec kullanıyor. Sorun yaşamayanların çoğu dönüştürücü kullanıyor. Direk anarttan ses alınırsa 80% problem yaşayabilirsin. Eğer 6000'nin üstüne çıkarsan problemlerle karşılaşman büyük ihtimal, 6000 en güvenli ve en iyi nokta. Tabii arkadaşın belirttiği gibi anakrtın QVL listesinden kontrolunu yapman gerekli.

Hocam bana yine 14bin TL civarında anakart önerir misiniz ASUS olsun ve ATX olsun MATX'lerin kabloloması çok zor.

Hocam bana yine 14bin TL civarında anakart önerir misiniz ASUS olsun ve ATX olsun MATX'lerin kabloloması çok zor.

O fiyata ASUS olarak alabileceğin en sorunsuz ve en iyi anakart TUF B850. Şahsen kullanıyorum ve çok memnunum. İleride ne olur bilmem, elektronik alet sonuçta. 7500F ve 32 GB RAM ile kullanıyorum. 78003d hatta 9800x3d'yi bile rahatca çalıştırabilirsin. Haaa eğer ille de USB 4 istersen, o zaman maalesef 14 bin TL'ye Asus zor, ancak belki Prime alabilirsin ki Prime iyi bir seri değil. Onun yerine Asrock X870 bakman gerekecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı