Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4080 Super sistem önerisi

Bütçe
net bir bütçem yok hepsini teker teker alıyorum ama yinede illa bir bütçe belirtmem gerekirse 80K aslında ekran kartını taksitle almayı planlıyorum bu yüzden diğer parçaların bütçesi çokta önemli değil zaten anakart işlemci ve ekran kartına büyük bütçe ayırdım azıcıkta ram'a
Gerek sıcaklık farkları gerek performans? 7800x3D için ekstra sıvı soğutma almaya gerek var mı?

Gerek yok hava soğutucu ile soğuyor.

RAM 32 yapılıp bu alınabilir. 77K tutuyor.

Bütçesi 65k civarıymış.

Gerek yok hava soğutucu ile soğuyor.

Bütçesi 65k civarıymış.
eğer sabredersem 77K ya çıkılabilir ama yinede duruma bakacağım ama 2 sistem arasında ekran kartı farkı var ikiside üzmez benim düşüncem

80 yazmış yukarda bilmiyorum kanka.
80k yazdım ama hocam teker teker toplarsam 80K bütün alırsam bi 10K fln düşer

çünkü ben taksitle alırım kafasıyla baktım ekran kartına

Eğer sabredersem 77K ya çıkılabilir ama yine de duruma bakacağım ama 2 sistem arasında ekran kartı farkı var ikisi de üzmez benim düşüncem

80k yazdım ama hocam teker teker toplarsam 80K bütün alırsam bir 10K falan düşer

Para biriktirip 4080s alın daha uzun ömürlü olur.

Para biriktirip 4080s alın daha uzun ömürlü olur.
bende öyle düşünüyorum benim acele etmemin sebebi ülkenin durumu ortada bugün 65K biriktirirken yarın 75K biriktirmem gerekir örneğin bu yüzden beklememek lazım

birde RTX 5000 serisi geliyo 2025 te millet diyorki o seriyi bekle
bekle bekle nereye kadar hocam rtx 5000 çıksa 6000 bekle derler 1 sene sonrasına kumar oynamaktansa şimdi alırım

peki hocam son bir sorum olacak iki sistemden hangisini alırsam alayım işlemci aynı sonuçta sıvı soğutma almaya gerek var mı alsaydımda hangisini önerirdiniz? 7800x3D'nin baya ısındığını duymuştum

@bdxmrz

bende öyle düşünüyorum benim acele etmemin sebebi ülkenin durumu ortada bugün 65K biriktirirken yarın 75K biriktirmem gerekir örneğin bu yüzden beklememek lazım

birde RTX 5000 serisi geliyo 2025 te millet diyorki o seriyi bekle
bekle bekle nereye kadar hocam rtx 5000 çıksa 6000 bekle derler 1 sene sonrasına kumar oynamaktansa şimdi alırım

peki hocam son bir sorum olacak iki sistemden hangisini alırsam alayım işlemci aynı sonuçta sıvı soğutma almaya gerek var mı alsaydımda hangisini önerirdiniz? 7800x3D'nin baya ısındığını duymuştum

@bdxmrz
Isınmıyor dediğim gibi
Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Bilmiyorum önerim Phantom Spirit. @pawEn
yinede verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim son bir sorum olacaktı hocam 7800x3D RTX 4070 ti super diye geçiyor sistem veya 4080 super fark etmez benim ilk topladığım ile bu hazır sistemler arasında fps veya performans olur mu olursada devasa fark olur mu?

mesela ilk sistem X oyunu 250 FPS alıyorsa aynı işlemci ve aynı ekran kartıyla sadece anakart vs. parçalar dışında hazır sistem ile aynı ekran kartı ve aynı işlemciyle aynı oyunda daha düşük fps alır mı

@bdxmrz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı