Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4080 Super sistem önerisi

Bütçe
net bir bütçem yok hepsini teker teker alıyorum ama yinede illa bir bütçe belirtmem gerekirse 80K aslında ekran kartını taksitle almayı planlıyorum bu yüzden diğer parçaların bütçesi çokta önemli değil zaten anakart işlemci ve ekran kartına büyük bütçe ayırdım azıcıkta ram'a
yinede verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim son bir sorum olacaktı hocam 7800x3D RTX 4070 ti super diye geçiyor sistem veya 4080 super fark etmez benim ilk topladığım ile bu hazır sistemler arasında fps veya performans olur mu olursada devasa fark olur mu?

mesela ilk sistem X oyunu 250 FPS alıyorsa aynı işlemci ve aynı ekran kartıyla sadece anakart vs. parçalar dışında hazır sistem ile aynı ekran kartı ve aynı işlemciyle aynı oyunda daha düşük fps alır mı

@bdxmrz
Bilmiyorum dostum al geç işte bu kadar kasma.

Bilmiyorum dostum al geç işte bu kadar kasma.
Hocam kusura bakmayın tekrardan bu kadar kasmamın sebebi Türkiye şartlarını biliyorsunuz insanın cebindeki para gün geçtikçe değersizleşiyo artık sistem toplamak çok lüks bir şey haline geldi bu yüzden insanda verdiği paranın hakkını ve aldığı şeyin değerini istiyo

Hocam kusura bakmayın tekrardan bu kadar kasmamın sebebi Türkiye şartlarını biliyorsunuz insanın cebindeki para gün geçtikçe değersizleşiyor artık sistem toplamak çok lüks bir şey haline geldi bu yüzden insanda verdiği paranın hakkını ve aldığı şeyin değerini istiyor

İki sistemde sizi uzun yıllar idare der para biriktirip 4080 alın anakart gibi şeyler kolay kolay arzalanmaz.

Ve üzülerekten söylüyorum ki çoğu ülkeye göre 4090 kullanmak veya son çıkan telefonu kullanmak lüks bir şey bile değil ama bize göre malesef 4060 veya 4070 kullanmak bile iyi bir şey

İki sistemde sizi uzun yıllar idare der para biriktirip 4080 alın anakart gibi şeyler kolay kolay arzalanmaz.
Öyle zaten hocam kafaya takmamam lazım hatta sistemi alırsam bu kadar kasmaya gerek yokmuş gibisinden şeylerde diyeceğim büyük ihtimal

Merhaba, teker teker parça alarak sistem toplamaya karar verdim evet şimdi diyor olabilirsiniz ben şu bütçeye bunu alırım şunu alırım gibi hazır sistemler önermeyin tekrar dediğim gibi teker teker alınacak elime her para geçtiğinde bir parça alacağım yani şimdiden bile para hazır değil bana hazır sistem atmayınız şimdiden teşekkür ederim.

Kendi çapımda bir sistem topladım özellikle anakart, işlemci, ve RAM'a çok dikkat ettim geleceğe yönelik ise bu parçalar önemli bana göre çünkü AM5 çok uzun ömürlü olacak daha AM4 bile bitmedi ekran kartı tarafına gelecek olursak Galax'ı düşündüm çünkü ASUS gibi ekran kartları arasında bayağı bir fiyat farkı vardı ekran kartına çok da kafama takmadım çünkü zaten RTX 4080 Super bu ekran kartı beni çok uzun süre taşır (aslında 4070 Ti Super alacaktım ama taksitle alacağım için 4080 Super olsun istedim.)

Kullanım amacı: Şu an için oyun diyebiliriz ama gelecekte iş için kullanacağım bu yüzden geleceğe yönelik olacak ama şu an için oyun.

Kendi topladığım sistem (eksiklerini söylemekten çekinmeyiniz tekrardan teşekkür ederim)

Anakart (bu 3 anakart arasında kaldım. Hangisi daha iyidir? Ve aradaki fiyatlarına değer mi? Biliyorum her şey görünüş değil özellikleri asıl önemli ama X670e Gaming modeli çok şık duruyor istesem daha da üste çıkarım ama bir anakarta o kadar da vermek istemiyorum eğer dağlar kadar fark yoksa X670-P elenebilir bence)

İşlemci.

Ekran kartı (açıkçası ekran kartı benim için en son parça eğer fiyat fırlamazsa 4080 Super fırlarsa 4070 Ti Super alırım)

RAM(üst düzey RAM seçtim o konuda maalesef çok bir bilgim yoktu ama MHz ve CL değeri iyiydi oldukça görünüşüde güzel.

SSD (açık ara dünyanın en iyi SSD'si diyebilirim ama 990 modelini çok da duymadım ama 980'den daha iyi diyebiliyorum)

PSU.

Sıvı soğutucu (bu sıvı soğutucu çok iyi olduğunu duymuştum ama bir-iki forumda sıkıntı olduğunu duymuştum bcf almak lazım gibi söylentiler duydum doğru mudur?)

Kasa.

Sistem hakkında birkaç sorum olacaktı.
-7800x3D 4080 Super'e darboğaz yapar mı?
-Soğutucu yeterli mi daha iyi bir marka alınabilir miydi? Çünkü forumlarda 7800x3D'nin çok ısındığına dair yorumlar gördüm.
-Sistemi teker teker toplamak mantıklı mı? Mesela bir anakart aldım test etmeden direkt kenara koyuyorum sıkıntılı çıkarsa ve ben bu sıkıntıyı aylar sonra sistemi tamamladığımda fark edersem? Gibi bir sorun olur mu?
-MSI'ın yazılımsal sıkıntıları olduğunu duymuştum sıkıntı var mı gerçekten?
-RAM 6600 MHz destekleyen bir anakarta takılırsa sıkıntı olur mu?
-850 watt PSU yeterli midir?
-Arctis Liquid III 420 hakkında bir-iki forumda sıkıntı olduğunu duymuştum bcf almak lazım gibi söylentiler duydum doğru mudur?
-Kasa boyutu yeterli midir bu sıvı soğutucu için sıkıntı yapar mı?

Kusura bakmayın çok soru soruyorum ve çok endişeliyim çünkü böyle tür üst düzey sistem daha önce toplamadım bu yüzden alacaksam ya iyi olsun ya da olmasın kafasındayım şimdiden özür dilerim.

Not = 80k demişim ama bütçemi aşmış zaten dediğim gibi belirli bir bütçem yok tahmini 80k demiştim ama 90-95k ya çıktı.

Hazır sistem alacak olsaydım bütçeden kısardım peki üstteki sistem yerine alttaki hazır sistemi alsaydım hem daha ucuz hem de sistem mantığı aynı 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super var ben 4080 Super yazmamın sebebi teker teker toplamamdı hazır alsaydım 4070 Ti Super alırdım üstteki sisteme hazır sistem arasında büyük fark olur muydu yoksa üstteki sistem performans açısından daha mı iyidir?

SUNRISE-4070TISUPER / AMD Ryzen 7 7800X3D / GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer 1-Click OC V2 16GB / 16GB RAM / 1 TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli Bu sistemde iyiymiş aslında biraz özelleştirip almaya değer mi bende almayı düşünüyorum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı