Merhaba, teker teker parça alarak sistem toplamaya karar verdim evet şimdi diyor olabilirsiniz ben şu bütçeye bunu alırım şunu alırım gibi hazır sistemler önermeyin tekrar dediğim gibi teker teker alınacak elime her para geçtiğinde bir parça alacağım yani şimdiden bile para hazır değil bana hazır sistem atmayınız şimdiden teşekkür ederim.
Kendi çapımda bir sistem topladım özellikle anakart, işlemci, ve RAM'a çok dikkat ettim geleceğe yönelik ise bu parçalar önemli bana göre çünkü AM5 çok uzun ömürlü olacak daha AM4 bile bitmedi ekran kartı tarafına gelecek olursak Galax'ı düşündüm çünkü ASUS gibi ekran kartları arasında bayağı bir fiyat farkı vardı ekran kartına çok da kafama takmadım çünkü zaten RTX 4080 Super bu ekran kartı beni çok uzun süre taşır (aslında 4070 Ti Super alacaktım ama taksitle alacağım için 4080 Super olsun istedim.)
Kullanım amacı: Şu an için oyun diyebiliriz ama gelecekte iş için kullanacağım bu yüzden geleceğe yönelik olacak ama şu an için oyun.
Kendi topladığım sistem (eksiklerini söylemekten çekinmeyiniz tekrardan teşekkür ederim)
Anakart (bu 3 anakart arasında kaldım. Hangisi daha iyidir? Ve aradaki fiyatlarına değer mi? Biliyorum her şey görünüş değil özellikleri asıl önemli ama X670e Gaming modeli çok şık duruyor istesem daha da üste çıkarım ama bir anakarta o kadar da vermek istemiyorum eğer dağlar kadar fark yoksa X670-P elenebilir bence)
En ucuz MSI Mag X670E Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Mag X670E Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 10.439,05 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
En ucuz MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 9.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
En ucuz MSI Pro X670-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro X670-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 24.489,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
İşlemci.
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz Kutulu İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz Kutulu İşlemci özelliklerini incele, 13.997,50 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Ekran kartı (açıkçası ekran kartı benim için en son parça eğer fiyat fırlamazsa 4080 Super fırlarsa 4070 Ti Super alırım)
En ucuz Galax RTX 4080 Super SG 1-Click OC 48SZM6MD9RSG 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Galax RTX 4080 Super SG 1-Click OC 48SZM6MD9RSG 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 43.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
RAM(üst düzey RAM seçtim o konuda maalesef çok bir bilgim yoktu ama MHz ve CL değeri iyiydi oldukça görünüşüde güzel.
SSD (açık ara dünyanın en iyi SSD'si diyebilirim ama 990 modelini çok da duymadım ama 980'den daha iyi diyebiliyorum)
En ucuz Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 4.029,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
PSU.
En ucuz MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply özelliklerini incele, 5.398,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Sıvı soğutucu (bu sıvı soğutucu çok iyi olduğunu duymuştum ama bir-iki forumda sıkıntı olduğunu duymuştum bcf almak lazım gibi söylentiler duydum doğru mudur?)
Kasa.
En ucuz DeepCool CH780 ARGB 1 Fanlı Siyah E-ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool CH780 ARGB 1 Fanlı Siyah E-ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 6.076,37 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Sistem hakkında birkaç sorum olacaktı.
-7800x3D 4080 Super'e darboğaz yapar mı?
-Soğutucu yeterli mi daha iyi bir marka alınabilir miydi? Çünkü forumlarda 7800x3D'nin çok ısındığına dair yorumlar gördüm.
-Sistemi teker teker toplamak mantıklı mı? Mesela bir anakart aldım test etmeden direkt kenara koyuyorum sıkıntılı çıkarsa ve ben bu sıkıntıyı aylar sonra sistemi tamamladığımda fark edersem? Gibi bir sorun olur mu?
-MSI'ın yazılımsal sıkıntıları olduğunu duymuştum sıkıntı var mı gerçekten?
-RAM 6600 MHz destekleyen bir anakarta takılırsa sıkıntı olur mu?
-850 watt PSU yeterli midir?
-Arctis Liquid III 420 hakkında bir-iki forumda sıkıntı olduğunu duymuştum bcf almak lazım gibi söylentiler duydum doğru mudur?
-Kasa boyutu yeterli midir bu sıvı soğutucu için sıkıntı yapar mı?
Kusura bakmayın çok soru soruyorum ve çok endişeliyim çünkü böyle tür üst düzey sistem daha önce toplamadım bu yüzden alacaksam ya iyi olsun ya da olmasın kafasındayım şimdiden özür dilerim.
Not = 80k demişim ama bütçemi aşmış zaten dediğim gibi belirli bir bütçem yok tahmini 80k demiştim ama 90-95k ya çıktı.
Hazır sistem alacak olsaydım bütçeden kısardım peki üstteki sistem yerine alttaki hazır sistemi alsaydım hem daha ucuz hem de sistem mantığı aynı 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super var ben 4080 Super yazmamın sebebi teker teker toplamamdı hazır alsaydım 4070 Ti Super alırdım üstteki sisteme hazır sistem arasında büyük fark olur muydu yoksa üstteki sistem performans açısından daha mı iyidir?
PC HOCASI-GG10 Powered by GALAX temasıyla hazırlanmış Hazır Oyuncu Bilgisayarıdır. GALAX RTX 4070 Ti SUPER ekran kartı ile oluşturulmuştur.
www.gaming.gen.tr