Ryzen 9 3900X Isınma Sorunu

Eren Egemen

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Ben 3D görselleştirme yapıyorum. 3D Max ve vray kullanıyorum. Render alırken işlemci ısınma sınırına kadar geliyor. BIOS güncel durumda. Bunun sebebi ne olabilir? Ryzen 9 3900X stok soğutucu var kutudan çıkan soğutucu yani. Uzun süre bu durumda render alması gerekebiliyor. İşlemciye veya donanıma zarar vermek istemediğimden önerebileceğiniz bir şey var ise paylaşırsanız sevinirim.

amd_ısı_.jpg

93 derece çalışması normal diyorsun peki. Isınıyor dememiz için anakartın alev mi alması gerekiyor pardon? Adamın soğutucu alacak parası yok belki. AMD soğutucu koymayı vaad ediyor. Bu ne demek benim soğutucumla bu işlemciyi gönül rahatlığıyla kullanabilirsin demek. Böyle çipin üzerinde mangal yapacak hale gelecekse koymayacaksın o soğutucuyu Intel gibi.
Güzel okuma-anlama-yorumlama becerisi. Ne yazsak boş. Okumuyorsun ki! Öyle gözlerini açıp kapatıp bir şeyler yazıyorsun. Ya da aşırı bilgisizsin. Komik. Umarım kendini geliştirirsin.

93 derece çalışması normal diyorsun peki. Isınıyor dememiz için anakartın alev mi alması gerekiyor pardon? Adamın soğutucu alacak parası yok belki. AMD soğutucu koymayı vaad ediyor. Bu ne demek benim soğutucumla bu işlemciyi gönül rahatlığıyla kullanabilirsin demek. Böyle çipin üzerinde mangal yapacak hale gelecekse koymayacaksın o soğutucuyu Intel gibi.
Fanboyluk zor iş. Bir şeyleri futbol takımı tutar gibi fanatik bir şekilde savunmak insanları mantıktan tabii ki uzaklaştırıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi size hayatta başarılar diliyorum, çünkü ihtiyacınız olacak bu mantalite ile devam ederseniz. :)

Güzel okuma-anlama-yorumlama becerisi. Ne yazsak boş. Okumuyorsun ki! Öyle gözlerini açıp kapatıp bir şeyler yazıyorsun. Ya da aşırı bilgisizsin. Komik. Umarım kendini geliştirirsin.
İlgisi yok kardeşim. Kimse kalkıpta burada 93 dereceye normal falan diyemez. Derse kendisi cahil konumuna düşer. Render yaparken sistemin ısınacağını bende biliyorum. Fakat o stok soğutucu oraya konurken sen o sistemin bu hale gelmeyeceğini garanti ederek koyuyorsun.
Intel K serisi işlemcilerinin yanına stok soğutucu koymaz neden? OC yapılması halinden bu soğutucu senin işini görmez demeye getirir garantisini vermez.
AMD ısınmaz diyebilmemiz için o stok soğutucu ile bile o dereceleri görmemesi lazım o işlemcinin görüyorsa ısınmaz diyemeyiz anladın mı güzel kardeşim. Bence sen algılarını aç.
Fanboyluk zor iş.
Öyledir kolay gelsin ne diyelim. İyi bilirsin sen. 93 dereceye normal diyen sensin neticede. 🙂

İlgisi yok kardeşim. Kimse kalkıpta burada 93 dereceye normal falan diyemez. Derse kendisi cahil konumuna düşer. Render yaparken sistemin ısınacağını bende biliyorum. Fakat o stok soğutucu oraya konurken sen o sistemin bu hale gelmeyeceğini garanti ederek koyuyorsun.
Intel K serisi işlemcilerinin yanına stok soğutucu koymaz neden? OC yapılması halinden bu soğutucu senin işini görmez demeye getirir garantisini vermez.
AMD ısınmaz diyebilmemiz için o stok soğutucu ile bile o dereceleri görmemesi lazım o işlemcinin görüyorsa ısınmaz diyemeyiz anladın mı güzel kardeşim. Bence sen algılarını aç.

Öyledir kolay gelsin ne diyelim. İyi bilirsin sen. 93 dereceye normal diyen sensin neticede. 🙂
Render gibi işlemciyi sonuna kadar kullanan ve çok yoran spesifik bir işlemi 3900X gibi TDP değeri yüksek olan, çok güçlü bir soğutucu gerektiren bir işlemci ile stok soğutucu kullanarak yaparsanız normaldir.

Render, 3900X, stok soğutucu. Şimdi buradaki değişkenlerden 3900X yerine bir Intel işlemci koyun bakalım, ne olacak? 9900K koyun mesela. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii bunu anlayabilmek için bir adet beyin sahibi olmanız
Bunun cevabını sana moderatör ekip verir. Öncelikle stok soğutucular ile kilidi açık kapalı farketmez çok işlemci kullandım. Sıvı soğutma ile de kullandım. 93 derece hiçbir koşul altında normal değil. 2020 yılına gelmişsin senin işlemcin üzerinde ortalama bir soğutucu olmasına rağmen 93 dereceyi görüyorsa o ısınıyordur. Intel'de olsa bu durum böyle AMD'De farketmez.
Ben Intel'i de eleştiririm çok, çokta eleştirdim zaten. Eleştirilecek bir nokta var ise eleştirilir. Bunun olgunluğuna sahibim. AMD'yi çokta övmüşümdür. Fakat kalkıpta 93 dereceye normal deyip sağına soluna ahlaksızca saldıracak duruma gelmedim çok şükür. Senin gördüğün buysa yapacak bir şey yok.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim yazdıklarınız doğrultusunda evet şu an sıvı soğutma alacak durumda değilim maalesef test videolarında en ağır yükte 70 dereceyi geçmiyordu bende idere eder dedim ama şu an render alırken 93 95 sadece bir kere olmak üzere 100 dereceye bile çıktı elimde işler var onlar bitsin bir de termal macuna bakacağım. Bu arada sıvı soğutucuda güvenemediğim için ve deneyimleri olanları gördüm sorun yaşadılar o yüzden emin olmadan alamıyorum deneyeceğim ama.
Arkadaşlar ben izlediğim kadarıyla sanırım linkteki sıvı soğutucuyu alacağım.

Cooler Master Masterliquid Lite 120 AM4 uyumlu 120mm sıvı soğutma sistemi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı