Ryzen 9 3900X sıcaklık değerleri

SuperMarcy

Kilopat
Katılım
8 Mayıs 2013
Mesajlar
80
Merhaba,

OCCT ile yaptığım stres testinin sonuçları görsellerdeki gibidir. Ne overclock konusunda ne de bu değerler konusunda tecrübem ve bilgim yok. Bu tabloyu bana açıklayacabilir misiniz? Bu programlar dışında daha iyi ve daha doğru sonuç verdiğini düşündüğünüz programlar var mıdır?

Sistem:
Anakart - ASUS ROG STRIX X570e-Gaming.
İşlemci - AMD Ryzen 9 3900X OC.
Kasa - Cooler Master TD500 mesh.

Test süresi 30 dk.

Kasanın ön tarafında Cooler Master ML360R sıvı soğutucu var, radyatörün önünde ve arkasında 3'er tane olmak üzere 6 tane fan var. Kasanın üst tarafında 2 adet fan varken arka tarafta da 1 adet egzoz fanı olmak üzere toplamda 9 adet fan var, kasam mesh yapıda ve hava akışı konusunda durum güzel. Acaba sıvı soğutucunun pompasını işlemci üzerine düzgün montajlayamadım mı? Bu değerler bana pek hoş gelmedi...

Test1.jpg
OCCT-20200626-193116-CPUOCCT.png
 
İlk testin 30 dakikalık yük altındayken ki değerler mi yoksa test bittikten sonraki değerler mi?

İlk görseller yük altındaki değerler. Şu an bu mesajda paylaştığım görsel de testten 1 saat sonra aldığım sonuçlar. Bazı konularda AI Suite programından dolayı değerler doğru olmayabilir diye paylaşılmış, o programı silip tekrar deneyeceğim.
@Vorplody @Jang Geum'un Danji Yemeği hocam bu konuya da bakabilir misiniz? Benzer bir konuda farklı bakış açılarıyla konuya çok güzel açıklık getirmişsiniz, acemi biri olarak farklı görüşlere ve önerilere ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • test3.jpg
    test3.jpg
    52,6 KB · Görüntüleme: 172
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı