ismailee
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- İnşaat Mühendisi
Herkese merhabalar,
Mesleğim gereği AutoCAD, Revit, SAP2000, Idecad, Sta4Cad ve MS Excel (vba), MS project yazılımlarını ağırlıklı olarak kullanmaktayım. Bu nedenle mevcut sistemimi yenilemeye karar verdim. Ekran kartımı bütçe nedeniyle daha sonrasında almayı planlıyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
Mesleğim gereği AutoCAD, Revit, SAP2000, Idecad, Sta4Cad ve MS Excel (vba), MS project yazılımlarını ağırlıklı olarak kullanmaktayım. Bu nedenle mevcut sistemimi yenilemeye karar verdim. Ekran kartımı bütçe nedeniyle daha sonrasında almayı planlıyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
- Ilk olarak Ryzen bir sistem düşünüyorum ama Intel sisteme göre daha çok ısındığı söyleniyor, ömür olarak Intel'den daha kısa sürede deforme olacağı konusunda olan bir grup var. Sizin bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum.
- Ikinci olarak kullandığım sıvı soğutma sistemi şu anda Cooler Master nepton 280L. Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Bu sıvı soğutma sisteminin sıvısında azalma olmuş mudur? Oldu ise nasıl değiştirebilirim?
- Üçüncü olarak Ryzen 7 5800X'ya da Ryzen 9 3900X arasında kaldım. Biri yeni çıkan bir sistem ama çekirdek sayısı benim için daha önemli gibi. Bu konuda nasıl bir öneriniz olurdu?
Anakart olarak ASUS TUF Gaming B550M-PLUS (Wi-Fi) düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: