Ryzen 9 3900X sistem vs Ryzen 7 5800X sistem

ismailee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Herkese merhabalar,

Mesleğim gereği AutoCAD, Revit, SAP2000, Idecad, Sta4Cad ve MS Excel (vba), MS project yazılımlarını ağırlıklı olarak kullanmaktayım. Bu nedenle mevcut sistemimi yenilemeye karar verdim. Ekran kartımı bütçe nedeniyle daha sonrasında almayı planlıyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
  • Ilk olarak Ryzen bir sistem düşünüyorum ama Intel sisteme göre daha çok ısındığı söyleniyor, ömür olarak Intel'den daha kısa sürede deforme olacağı konusunda olan bir grup var. Sizin bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • Ikinci olarak kullandığım sıvı soğutma sistemi şu anda Cooler Master nepton 280L. Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Bu sıvı soğutma sisteminin sıvısında azalma olmuş mudur? Oldu ise nasıl değiştirebilirim?
  • Üçüncü olarak Ryzen 7 5800X'ya da Ryzen 9 3900X arasında kaldım. Biri yeni çıkan bir sistem ama çekirdek sayısı benim için daha önemli gibi. Bu konuda nasıl bir öneriniz olurdu?

Anakart olarak ASUS TUF Gaming B550M-PLUS (Wi-Fi) düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar,

Mesleğim gereği AutoCAD, Revit, SAP2000, Idecad, Sta4Cad ve MS Excel (vba), MS project yazılımlarını ağırlıklı olarak kullanmaktayım. Bu nedenle mevcut sistemimi yenilemeye karar verdim. Ekran kartımı bütçe nedeniyle daha sonrasında almayı planlıyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
  • Ilk olarak Ryzen bir sistem düşünüyorum ama Intel sisteme göre daha çok ısındığı söyleniyor, ömür olarak Intel'den daha kısa sürede deforme olacağı konusunda olan bir grup var. Sizin bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • Ikinci olarak kullandığım sıvı soğutma sistemi şu anda Cooler Master nepton 280L. Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Bu sıvı soğutma sisteminin sıvısında azalma olmuş mudur? Oldu ise nasıl değiştirebilirim?
  • Üçüncü olarak Ryzen 7 5800X'ya da Ryzen 9 3900X arasında kaldım. Biri yeni çıkan bir sistem ama çekirdek sayısı benim için daha önemli gibi. Bu konuda nasıl bir öneriniz olurdu?

Çoklu çekirdek size lazım olan birim olacağı için R9 3900X tercih ediniz.

Ryzen'ın ısındığını söyleyen her kimse bir halttan anlamıyor. Teorik olarak böyle birşey mümkün değil zaten. İntel 14nm AMD 7nm üretim teknolojisi kullanıyor dolayısıyla TDP ve sıcaklık değerleri daha düşük. R9 5900X İ9 10900K'dan çok daha güçlü ve çekirdeği olmasına rağmen yaklaşık 13-14 derece daha serin çalışıyor.

5800x çok daha iyi bir işlemci.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her şey performans olmuyor.

Ryzen'ın ısındığını söyleyen her kimse bir halttan anlamıyor. Teorik olarak böyle birşey mümkün değil zaten. İntel 14nm AMD 7nm üretim teknolojisi kullanıyor dolayısıyla TDP ve sıcaklık değerleri daha düşük. R9 5900X İ9 10900K'dan çok daha güçlü ve çekirdeği olmasına rağmen yaklaşık 13-14 derece daha serin çalışıyor.
AMD işlemcilerinin ısındığını söyleyenler zaten 2011'de kalmışlardır.

Herkese merhabalar,

Mesleğim gereği AutoCAD, revit, SAP2000, ıdecad, sta4Cad ve MS Excel (vba), MS project yazılımlarını ağırlıklı olarak kullanmaktayım. Bu nedenle mevcut sistemimi yenilemeye karar verdim. Ekran kartımı bütçe nedeniyle daha sonrasında almayı planlıyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.

1- AMD sistemler çok ısınması tamamen Intel fan boyu birkaç grup tarafından atılmış bir kötülemek amaçlıdır.
2- Evet azalma olabilir.
3-çekirdek sayısı sizin için önemliyse Ryzen 9 tercih etmelisiniz.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak. Ryzen işlemci seçiminde çekirdek sayısı nedeniyle R9 3900X daha mantıklı gibi. Peki i9 10900K ile kıyaslama yaparsak hangisini önerirdiniz.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak. Ryzen işlemci seçiminde çekirdek sayısı nedeniyle R9 3900X daha mantıklı gibi. Peki i9 10900K ile kıyaslama yaparsak hangisini önerirdiniz.
10900K'da çok güçlü bir işlemci. Nerdeyse aynılar.
arada 1500tl fark var gördüğün gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı