Ryzen 9 3900XT Valorant'ta düşük FPS veriyor

Nake

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 9 3900XT kullanıyorum. 4.00GHz OC sistemde Valorant hariç bütün oyunlarda normal FPS değerleri alıyorum. Valorant'ta aldığım FPS Max 350 en düşük 96 Bu iş biraz tuhaf gelmeye başladı. Aldığımdan beri böyle bu sistem. Oyunun optimizasyon problemi vs diye geçiştiriyordum ama artık gına geldi.

Sistem: ASUS TUF B450M Pro Gaming - AMD Ryzen 9 3900XT - NVIDIA GeForce RTX 2080 Super - 16 GB RAM.

Hocam valorant her güncellemede her oyunda değişiyor bir maçta 80-100 fps alıyorum diğer maçta 180 fps alıyorum. Diğer oyunlarda sıkıntı yoksa dert etmeyin bence.

Depolama biriminiz nedir? FPS'in bu kadar diplere düşmesi depolamanın kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Hocam bilmiyorum ama ortalama kaç.
220 fps civarı
Hocam valorant her güncellemede her oyunda değişiyor bir maçta 80-100 fps alıyorum diğer maçta 180 fps alıyorum. Diğer oyunlarda sıkıntı yoksa dert etmeyin bence.
Diğer oyunlara nazaran en çok oynadığım oyun ve dert ediyorum :')
Depolama biriminiz nedir? FPS'in bu kadar diplere düşmesi depolamanın kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir.
M2 SSD

Sistemi resim olarak ekledim.

SMT kapatmayı deneyin.

Nasıl yapabilirim? Linkleyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2023-02-08 010603.png
    125,6 KB · Görüntüleme: 38
  • Ek Açıklama 2023-02-08 012209.png
    72,9 KB · Görüntüleme: 50
İşlemciniz çok çekirdekli GHz o yüzden 4GHz düşük değil ama Intel rakipleri daha fazla GHz sunuyor normaldir bence hocam.

220 fps civarı

Diğer oyunlara nazaran en çok oynadığım oyun ve dert ediyorum :')

M2 SSD

Sistemi resim olarak ekledim.

Nasıl yapabilirim? Linkleyebilir misiniz?
BIOS'a gittiğinizde CPU Configuration altında olması lazım. Sanal çekirdekleri kapatacağı için işlemcinin yarı gücünü masada bırakacağınızı bilin. Riot oyunlarında FPS sorunlarını çözüyor o ayrı.

Kapalı halde de aynı hocam değişen bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…