Ryzen 9 7900x3D sistem Valorant'ta düsük FPS veriyor

Merhaba arkadaşlar. Ryzen 9 7900x3D kullanıyorum ama Valorant'ta FPS'im olması gerekenden çok düşük hatta bazen 250-300 seviyelerine geliyor. Sıcaklık OCCT de gösterilen 50'nin altında hep Afterburner'da 43-45 seviyesinde. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Öncelikle aşağıdaki ayarları yap ondan sonra grafikleri Full'e.
Sistem yeni olduğundan overclock ve temizleme bölümünü yapmanıza gerek yok.

Hocam evet bir sorun olabilir sistemde yeni bana sorarsanız kesinlikle bir açık var yani şöyle bir driver eksik veyahut BIOS ayarından bir ayar yapılması lazım performansınızıda arttıracak bir ayar o eksik bir şeyler eksik ama tam hakim olamadığım için net bir şey söyleyemiyorum işlemci ile ilgili ayarlarınızı yaptınız mı? CS veya Valorant değil de başka bir oyunda denediniz mi şöyle FPS türü değil de daha çok açık dünya gibi. Denediyseniz onda nasıl?

GTA 5 ultrada 120-180 arası.

Deneyip yazacağım hocam.

Merhaba arkadaşlar. Ryzen 9 7900x3D kullanıyorum ama Valorant'ta FPS'im olması gerekenden çok düşük hatta bazen 250-300 seviyelerine geliyor. Sıcaklık OCCT de gösterilen 50'nin altında hep Afterburner'da 43-45 seviyesinde. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Kral kusura bakma ama sistemi toplarken konu açıp danışmış olsaydın daha tatmin edici sistem toplanırdı. İşlemci güzel tamam fakat anakart ve ekran kartı o işlemciye olmamış. İşlemciyi 7900x3D yapana kadar 7800x3D yapsaydın anakartıda kaliteli bir B650 ekran kartını da 4070 ya da 4070 Ti yapıp daha fazla performans alabilirdin. Sen paranın hepsini işlemciye basmışsın.

Hocam denedim ama değişen pek bir şey olmadı.

Kral kusura bakma ama sistemi toplarken konu açıp danışmış olsaydın daha tatmin edici sistem toplanırdı. İşlemci güzel tamam fakat anakart ve ekran kartı o işlemciye olmamış. İşlemciyi 7900x3D yapana kadar 7800x3D yapsaydın anakartıda kaliteli bir B650 ekran kartını da 4070 ya da 4070 Ti yapıp daha fazla performans alabilirdin. Sen paranın hepsini işlemciye basmışsın.

Evet hocam sanırım o yüzden oluyor ekran kartım işlemciyi zorlayamıyor. 4070'e geçeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı