Ryzen 9 5900X RTX4060 sistem alınır mı?

Peki onunla karşılaştırabileceginiz bir AMD işlemcili 4060 Ti'li bir kasa varsa ikisi arasında seçim yapacağım.

Yani 4060 Ti'lı bir kasaya 7700 veya 7800x3D eklemek fiyatı 38-40 bin TL'ye çıkarıyor. Sonrasında, bu işlemcileri soğutabilecek bir soğutucu ve doğru kullanabilecek bir anakart seçmek maliyeti daha da arttırıyor ve sonuç olarak yine 8 çekirdekli bir sistem elde ediyorsunuz. Yayın için en mantıklı kombinasyon bence 13400/14400F ile 4070 olur.

Dostum sen bizimle dalgamı geciyorsun yayın yapacağım diyorsun. Intel al işlemciyi ekran kartı yayın yapacaksan illa NVIDIA olsun diyorsan attığım sistemi alabilirsin.
Biz hariç başkası bu kadar ilgilenmezdi senle diye düşünüyorum dalga geçer gibisiniz attığım sistemden başka önerim yok. :OPTIMA-4070SUPER / INTEL i5-14400F / GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli

Yani 4060 Ti'lı bir kasaya 7700 veya 7800x3D eklemek fiyatı 38-40 bin TL'ye çıkarıyor. Sonrasında, bu işlemcileri soğutabilecek bir soğutucu ve doğru kullanabilecek bir anakart seçmek maliyeti daha da arttırıyor ve sonuç olarak yine 8 çekirdekli bir sistem elde ediyorsunuz. Yayın için en mantıklı kombinasyon bence 13400/14400F ile 4070 olur.

Bir de 7800x3D gibi top tier gaming cpuyu dandik bir giriş seviyesi 650 serisi anakart olur sistemde. O işlemciye en kötü MSI Pro B650-S Wi-Fi yakısır. Kısacası 38kya 7800x3DLi dizmek mantıklı degil diğer parçalar allak bullak olur dengesiz olur.

Dostum sen bizimle dalgamı geciyorsun yayın yapacağım diyorsun. Intel al işlemciyi ekran kartı yayın yapacaksan illa NVIDIA olsun diyorsan attığım sistemi alabilirsin.
Kral kusura bakma sizi kışkırtmak gibi bı amacim yok ama sadece merak ettiğim soruları soruyorum yani dalga geçme amacıyla kesinlikle degil

Kral kusura bakma sizi kışkırtmak gibi bir amacim yok ama sadece merak ettiğim soruları soruyorum yani dalga geçme amacıyla kesinlikle degil.

Kankam bak tamamda aynı soruları soruyorsun ancak 37kyı o sisteme vermektense şu sistemi 44kya şu sistemi alman seni en az o zamanın oyunlarınıda sayarsak Ultra ayarlarda 5 6 sene yayıncılıkta götürür en az.
:OPTIMA-4070SUPER / INTEL i5-14400F / GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli

Kankam bak tamamda aynı soruları soruyorsun ancak 37kyı o sisteme vermektense şu sistemi 44kya şu sistemi alman seni en az o zamanın oyunlarınıda sayarsak Ultra ayarlarda 5 6 sene yayıncılıkta götürür en az.
OPTIMA-4070SUPER / INTEL i5-14400F / GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli

49k yazmışım 37k düzelttim.

(adam bütçe 38k dedi 49k nereden geldi?)
:OPTIMA-4070SUPER / INTEL i5-14400F / GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli

49k yazmışım 37k düzelttim.
......

Kankam bak tamamda aynı soruları soruyorsun ancak 49kyı o sisteme vermeyi düşündüysen 44kya şu sistemi alman seni en az o zamanın oyunlarınıda sayarsak Ultra ayarlarda 5 6 sene yayıncılıkta götürür en az.
Anlıyorum teşekkürler ben sadece i5 kullanıyorum ve Intel olarak i5 in nasıl bı performans vereceği konusunda kafam karışmıştı ondan dolayı sürekli soru soruyorum fakat sizin benden daha bilgili olduğunuz da apaçık ortada ondan dolayı bu konuyu burda kapatabilirim bu konuya yorum yazan herkese teşekkür ederim

Anlıyorum teşekkürler ben sadece i5 kullanıyorum ve Intel olarak i5'in nasıl bir performans vereceği konusunda kafam karışmıştı ondan dolayı sürekli soru soruyorum fakat sizin benden daha bilgili olduğunuz da apaçık ortada ondan dolayı bu konuyu burada kapatabilirim bu konuya yorum yazan herkese teşekkür ederim.

Hocam daha çok modelide önemli i5 14400F denen işlemci tam bir yayın için makinedır. 44kya o sistem seni asla üzmez sadece işlemciye sogutma al yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı