Ryzen 9 7900x3D vs i7 14700

ekin asilsoy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Eylül-Ekim gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. Mimarlık okuduğum için ve okulumun sonuna yaklaştığım için iyi bir PC toplamak istiyorum. Malum AutoCAD, SketchUp, Lumion, ArchiCAD, 3D Max gibi ağır programlar kullanıyoruz ve render alıyoruz. Özellikle Lumion için çok önemli oluyor PC. Ekran kartı olarak 4070 Ti Super'ya da 4080 Super düşünüyorum. Sistemde oyunda oynayacağım ama çok değil. Bu 2 işlemci arasında kaldım. İhtiyaçlarım bunlar sizce hangi işlemciyi almalıyım?

Merhaba. Eylül-Ekim gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. Mimarlık okuduğum için ve okulumun sonuna yaklaştığım için iyi bir PC toplamak istiyorum. Malum AutoCAD, SketchUp, Lumion, ArchiCAD, 3D Max gibi ağır programlar kullanıyoruz ve render alıyoruz. Özellikle Lumion için çok önemli oluyor PC. Ekran kartı olarak 4070 Ti Super'ya da 4080 Super düşünüyorum. Sistemde oyunda oynayacağım ama çok değil. Bu 2 işlemci arasında kaldım. İhtiyaçlarım bunlar sizce hangi işlemciyi almalıyım?
Oyun oynayacaksanız AMD tarafında 7800x3D'yi öneriyorum.

Kesinlikle Ryzen 9 7900x3D çünkü 3D V-Cache teknolojisi var. İlaveten L3 önbelleği de daha yüksek. Rakibi asla 14700 değil.

Render yaptığınız için sizi en çok ilgilendiren kısım 3D V-Cache ve extended L3 önbelleği.

Rekabet etsin diyorsanız da; i9 13900KS

Ama intel 15k daha pahalı :D

İlave etmek isterim ki; Özellikle 'Lumion' demişsiniz..

Ryzen 9 7900x3D'nin Lumion performansı belirttiğiniz işlemcinin çok üstünde.

Son düzenleme:
Kesinlikle Ryzen 9 7900x3D çünkü 3D v-cache teknolojisi var. İlaveten L3 önbelleği de daha yüksek. Rakibi asla 14700 değil.

Render yaptığınız için sizi en çok ilgilendiren kısım 3D v-cache ve extended L3 önbelleği.

Rekabet etsin diyorsanız da; i9 13900KS.

Ama Intel 15k daha pahalı :D

İlave etmek isterim ki; özellikle 'Lumion' demişsiniz.

Teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.

Kesinlikle Ryzen 9 7900x3D çünkü 3D v-cache teknolojisi var. İlaveten L3 önbelleği de daha yüksek. Rakibi asla 14700 değil.

Render yaptığınız için sizi en çok ilgilendiren kısım 3D v-cache ve extended L3 önbelleği.

Rekabet etsin diyorsanız da; i9 13900KS.

Ama Intel 15k daha pahalı :D

İlave etmek isterim ki; özellikle 'Lumion' demişsiniz.

Peki atıyorum 4090 ekran kartı aldım i7 12700F işlemci yanına olur mu? Ya da o fiyat bandın da hangi AMD işlemci önerirsiniz.

Teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.

Peki atıyorum 4090 ekran kartı aldım i7 12700F işlemci yanına olur mu? Ya da o fiyat bandın da hangi AMD işlemci önerirsiniz.
Ne yapıp ne edin- Uzun süreli ve performans canavarı olacak olan Ryzen 9 7900x3D alın.

Sorunuza gelecek olursak, olur evet- ama istediğiniz render performansını tam anlamıyla alamazsınız. O fiyatın 3k üstüne kutusuz 7800x3d alınabiliyor. Ben her halükarda bu şekilde giderdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı