Merhaba kardeşim az geç cevap verdim kusura bakma. Öncelikle benchmark results sayfaları var resmi benchmark sayfaları. Orada misal veriyorum 5800x3D CPU seçip 3060 GPU seçip sonuç görmek istiyorsundur, gerçek benchmark uygulaması üzerinden dünyanın her bir çapından listelenmiş halde 100 kişinin sonuçlarını göre biliyorsun. Intel Arc 750 Ray Tracing'i ile 4060 Ray Tracing'i aynı çıktı kardeşim. Intel'in kendi sayfasında veya yaptıkları konferanslarında ve de aynısını AMD veya NVIDIA için yaparsan dediklerimi daha detaylı okur veya dinleyebilirsin. Intel'in ve AMD'nin GPU performansları düşük ve Ray Tracing'leri düşük. AMD Intel'den iyi ve bu kadar düşük GPU gücüne rağmen eşit gitmesi önbelleklerini yüksek tutmasındandır. GTX 3080'e bak önbelleği 5MB iken RX 7600'ün önbelleği 32MB. Intel'inde Arc 770'in RX 7600'e veya 4060'a daha da düşük GPU gücüne rağmen yetişe bilmesi Ray Tracing'i olağan üstü yüksek tutturduğundandır. İddiaları gerçekleşirse X3D'ye sahip olacak olan ekran kartları ( ki neden çakışsın ve AMD'nin 3xd CPU'larına uyum sağlayamazsın? ) çooook büyük faklar yaratacaktır. Ray Tracing konusunda NVIDIA'yi geçer geçmez orayı bilmem de AMD'nin 3in1 olacak yeni GPU işlemcileri yani 3 işlemci tek kartta projesi de tutarsa zaten diyeceksin ki la Intel'in X3D ekran kartları hiçbirşeymiş! Zaten AMD'nin önbellekleri çok yüksek. NVIDIA'nin yaptığı tek şey ekran kartı çekirdeklerini yüksek tutması ve bus hızını yüksek tutmasıdır. AMD ve Intel daha az voltaj tüketiyor. AMD Radeon R9 Fury X2 ekran kartını bilmeyenlere söylüyorum; 1Gbps hız ile şu anki 4060'den 14% daha güçlü
AMD Radeon R9 Fury X2 vs Nvidia GeForce RTX 4060 çünkü bus hızı 8192 bit kardeşim. Biz mühendis değiliz biz bu ince ayarları anlamayiz. BIOS'tan birkaç volt ile oynayarak kendimizi bir şey saniyoruzdur bazen ama adamlar ekran kartı üretiyor. Bu adamlar hiç düşünmez mi benim ekran kartım başkasının işlemcisiyle çalışamacak vs diye? i9-14900KS Extreme overclock ile 7800x3D'den %9 kötü performans sergilemiştir. Sen YouTube'dan karşılaştırmalı video çekenleri izleme neredeyse hepsi sahtekar hiçbirisi doğru değil. Ayrica senin izlediğin o F1 videosu işlemcinin IGPU'su o.
Intel Arc Xe2-HPG "Battlemage" BMG-G21 and G10 GPUs spotted in shipping manifests - VideoCardz.com - battlemage isimli yeni ekran kartlarından konuşuyorum ben. İstersen şuradan oku
Intel’in Battlemage Grafik Kartı: Çıkış Tarihi, Özellikler ve Bilgiler - I4-14900ks OC haliyle her türlü diğer işlemilere mükabil 40-70 FPS fark gösteriyor. Ve 7800x3D 20-40FPS fazla veriyor ona rağmen. Kaldı ki 5800x3D ile i9-14900KS stock aralarında %3 fark var oyun performansında. Bunu ben söylemiyorum Benchmark'lar belirliyor bu değerleri.