Ryzen boost teknolojisi nedir?

johnatan mars

Centipat
Arkadaşlar, Ryzen'deki boost teknolojisinin mantığı tam olarak nedir? Şu an aygıt base olarak kendisi 3.4 GHz yazsa da masaüstü boştayken 3.6 görünüyor. Bunun dışında BIOS ayarlarına baktım sanırım default olarak geliyormuş bu özellik. Anakartım ASUS TUF B450 GAMING Plus ATX orada bazı sekmelerden birinde auto by default gibi bir şey gördüm. Bu olabilir mi? Özetle bu özellikle belli bir yükte uygulama ya da oyun ihtiyaç duyarsa ısınma şartları sağlandığında işlemcinin Core GHz'sinin simültane olarak azalıp çoğalması mı demek oluyor?

Bunun dışında balanced ve performans seçeneği var. Anakart BIOS'unda performansı seçersem ses ve ısınma artacağı performansın yükseleceği; balancedda da bunların dengeli olduğu grafiksel bir değer görünüyor. Overlocktan ayrı olarak turbo teknolojisinin 500W'lık PSU'lu bir sistemde sıkıntısı olur mu? 500W 80 Plus yerine 600 650W'lık bir PSU mu almam gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı