Ryzen İşlemciler Aslında Cyberpunk 2077'de Gereğinden Düşük FPS Alıyormuş

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060
CPU: Ryzen 7 7735HS
RAM: 24GB 4800 MHz DDR5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi - Öğrenci
Donanım Arşivi'nin son yayınladığı videoya göre Cyberpunk 2077'de Ryzen işlemcilerin performansını kısıtlayan Intel C++ derleyicisi bulunuyormuş. Bu sebeple Ryzen işlemcilerde oyunda daha düşük FPS değerleri veriyor. Bu olayı kapatmanın yolu olduğunu söylüyor. Maalesef telif endişesiyle bu işlem videoda bulunmuyor. Ancak yazdığı makalede bu işlemi adım adım detaylı bir şekilde anlatıyor.
Makelenin link; Cyberpunk 2077'de Ryzen İşlemcilerde Performans Kilidini Kaldırma | Donanim Arşivi
İlgili videonun linki;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Reddit'de de yazılan ve söylentilere göre oyun AMD tarafında Intel sistemlere kıyasla pek de verimli çalışmıyormuş, bunun çözümünü de Donanımhaber sunmuş, açıkçası bu söylenti beni güldürdü ve pek de emin olamadım ve şöyle rastladım kendi sitelerinde bulunan habere:

Arkadaşlar Donanım Arşivi video attı bu konuyla ilgili. Burada ise nasıl performans kilidini kaldıracağını anlatmış. Deneyen var mı? Gerçekten performans kilidi olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Geçtiğimiz gün ortaya atılan bir iddiaya göre Cyberpunk 2077 oyununda Ryzen işlemcilerin performansı bir kısıtlamaya uğruyor. İddialar doğrultusunda oyunda bulunan Intel C++ derlemesi Ryzen işlemcilerin sanal çekirdeklerinin çalışmasını engelliyor. Video içerisinde fark olduğu açık şekilde belli oluyor.

AMD işlemci olan sistemlerde Intel'e göre daha az FPS alıyormuşuz. Sebebi Intel işlemcilerin güçlü olması değil Intel C++'in Ryzen işlemcilerin SMT kullanmasını engellemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…