Ryzen mı Intel mi?

Kimse uzun süreli kullanımdan bahsetmemiş, 1995'den bu yana aktif olarak sektörün içindeyim Intel LGA 775 söket üretiminden bu zamana kadar kullanıcı hatası kalitesiz bileşen donanım vs kaynaklı sorun olmadıkça iyi bilişenler ile toplanmış sistemlerde CPU kaynaklı arıza görmedim AMD sistemlere gelince en iyi bileşenler ile sistem kursanız dahi garanti süresi içinde garantiye giden AMD işlemci Ryzen dahi hiç az değil ve genelde işlemci anakart ikilemesi şeklinde gidiyor uzun vadeli kullanım için AMD önermiyorum müşterilerime.
 
Eski bir AMD kullanıcı olarak Ryzen'lardan iyi bir performans almıştım yalnız yeni çıkan 4100 ve 4500 serilerinden uzak durun, önbelleğin düşük olması nedeni ile ekran kartlarında darboğaz yapıyor ve performansı yiyor hala ekonomi sınıfında 3600 derim yanına 16x2 set taktınmı canavar. Intel'de ise ekonomi olarak i5 10. nesil idealdir gerçi zam üstüne zam yiyoruz her şeye ne kadar ekonomik olacaksa artık.
 
Ben Ryzen derim eskiden Intel kullanırdım Ryzen kendini geliştirdi performans odaklı üretim yapıyor ama Intel ha bire soket değiştirerek tüketicinin cebini sömürüyor.
 

Geri
Yukarı