Ryzen mı Intel mi?

TULPARv2

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2019
Mesajlar
131
2021 yılının en büyük savaşını verecek olan 2 dev firma, donanımların şahı 2 firma bu sene daha büyük bir rekabetin içine girecek gibi görünüyor çünkü 2020'de AMD %55 pazar payıyla Intel'in önüne geçmiş durumda, biliyorsunuz ki AMD Ryzen mimarisiyle F/P olarak hem işlemcileri hem de ekran kartlarıyla pazar payına ortak oldu ve hatta son dönemde ele geçirdi diyebiliriz.

Hatırlayacak olursanız 2010'lu yıllarda AMD kepenkleri indirmeyi bile düşünüyordu, çünkü önüne i serisi ile çıkan Intel ve mobil grafik ve işlemci setleri ile çıkan Intel+NVIDIA ortaklığı zora sokmuştu bu firmayı, AMD'nin tüketiciler gözünde aşırı ısınan işlemciler, performans veremeyen ekran kartları vs. vs. gibi kötü bir grafikle gözler önüne gelmişti, ta ki Sony ve Xbox ellerinden tutana kadar ekran grafik birimini AMD kullanan bu firmalar can suyu olmuşcasına bugünkü Ryzen mimarisininde önünü açtılar.

NVIDIA ve Intel ise verdikleri güvenle hem fiyatlarında aşırı pahalılaştı hem de sürekli kendini tekrarlayan bir çizgi üzerinde ilerlemeye devam etti, son senelerde AMD ciddi atakları sonucu piyasada F/P olarak bir tık üstün gibi NVIDIA'nın çıkardığı RTX tabanlı ekran kartları görsellik ve grafik bakımından önde.

Şimdi gelelim sorumuza, sizce AMD mi yoksa Intel mi?
 
IMG_20201218_221555.jpg
 

Geri
Yukarı