Ryzen mı Intel mi?

2021 yılının en büyük savaşını verecek olan 2 dev firma, donanımların şahı 2 firma bu sene daha büyük bir rekabetin içine girecek gibi görünüyor çünkü 2020'de AMD %55 pazar payıyla Intel'in önüne geçmiş durumda, biliyorsunuz ki AMD Ryzen mimarisiyle F/P olarak hem işlemcileri hem de ekran kartlarıyla pazar payına ortak oldu ve hatta son dönemde ele geçirdi diyebiliriz.

Hatırlayacak olursanız 2010'lu yıllarda AMD kepenkleri indirmeyi bile düşünüyordu, çünkü önüne i serisi ile çıkan Intel ve mobil grafik ve işlemci setleri ile çıkan Intel+NVIDIA ortaklığı zora sokmuştu bu firmayı, AMD'nin tüketiciler gözünde aşırı ısınan işlemciler, performans veremeyen ekran kartları vs. vs. gibi kötü bir grafikle gözler önüne gelmişti, ta ki Sony ve Xbox ellerinden tutana kadar ekran grafik birimini AMD kullanan bu firmalar can suyu olmuşcasına bugünkü Ryzen mimarisininde önünü açtılar.

NVIDIA ve Intel ise verdikleri güvenle hem fiyatlarında aşırı pahalılaştı hem de sürekli kendini tekrarlayan bir çizgi üzerinde ilerlemeye devam etti, son senelerde AMD ciddi atakları sonucu piyasada F/P olarak bir tık üstün gibi NVIDIA'nın çıkardığı RTX tabanlı ekran kartları görsellik ve grafik bakımından önde.

Şimdi gelelim sorumuza, sizce AMD mi yoksa Intel mi?
Bir çete savaşı başlattınız

(İşte geliyor 10100F Harekat, Hilal bıyıklı fanboylar bizim çocuklar.)

Son düzenleme:
download.jpg

Bence artık marka değil modele göre diyen yorumlar aşırı sıktı f\p bakımından hangisi daha iyi diye konu açıyorum mesela marka değil model diyorlar hala ya sen bana tatmin olacağım bir cevap vermiyorsunki böyle işin içinden sıyrılma çabasındasın sen. Böyle yazacağına hiç yazma daha iyi katkı da sağlamıyorsun böyle deyince.
Tamam da, Intel ve AMD'nin her işlemcisinin fiyat/performans oranı aynı olmayabiliyor. Kaldı ki bunu zaten markaya göre değerlendirmek pek mümkün olmaz. Kimsenin işin içinden sıyrılma çabası yok, merak eden iki markanın da ürünü belirtir. İnsanlar da bunların karşılaştırmasını yapıp bilgilerini paylaşırlar. Biz fikirlerimizi belirtiyoruz sadece, konu da bunun için açılmış değil mi zaten? Fikir paylaşımında bulunmak için.

AMD iyidir, Intel kötüdür. Diyemem!
Ama ben bu konuya benzer bir konu açmıştım o zaman ben Intel taraftarıydım ama taraftarlıkla veya fanboyluğun hiçbir şey katmadığını kendim yaşayarak öğrendim, en iyisi karşılaltırmak değil eleştirmek bence:).

Tamam da, Intel ve AMD'nin her işlemcisinin fiyat/performans oranı aynı olmayabiliyor. Kaldı ki bunu zaten markaya göre değerlendirmek pek mümkün olmaz. Kimsenin işin içinden sıyrılma çabası yok, merak eden iki ürünü belirtir. İnsanlarda bunların karşılaştırmasını yapıp bilgilerini paylaşırlar. Biz fikirlerimizi belirtiyoruz sadece, konu da bunun için açılmış değil mi zaten? Fikir paylaşımında bulunmak için.

Tm da daha öncelerde bende böyle konu açmıştım fazla bilgimde yoktu ikilemde kalmıştım bana o sihirli sözü söyledi marka değil model e bakılmalı ulan amma gerilmiştim he.

Markaya değil modele göre yorum yapılmalı.
En doğru yorum bu. Ortalama bir işlemci parası ayırmak isteyenler için i5 10400F şu an için çok uygun duruyor. Muadili R5 3600 genellikle ek soğutucuya ihtiyaç duyuyor hem de fiyat bandı olarak çok üstte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı