Ryzen R5 1500X Overclock

YusufYavuz

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ryzen R5 1500X, MSI B450M PRO-VDH ve Reeinno 1x8 DDR 2400MHZ bileşenlere sahibim ekran kartım da GTX 1060 3GB. İşlemcime 5-6 gün sonra OC yapmayı planlıyorum çünkü bu iki soğutucudan biri elimde olacak: Cooler Master ML120L RGB İşlemci sıvı soğutma MLW-D12M-A20PC-R1 İşlemci Fanı - Nanokatalog veya Akasa Venom R10 Intel ve AMD Uyumlu 120mm RGB Sıvı Soğutma Sistemi (FANSIZ) - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri . Overclock hakkında pek bir bilgim yok daha önce ekran kartını voltaj kontrolü ile hız aşırtmıştım ama işlemci konusunda pek bir fikrim yok, bana detaylıca yardım edebilir misiniz? En başından sonuna kadar.

Voltajı deneme-yanılma yolu ile bulacaksınız. Öncelikle 4.00GHz'e çıkarmayı deneyin. Olmazsa 3.90GHz'e çıkarıp 1.300 voltaj verin. Bu işlemleri BIOS üzerinden yapın.

@boifromasgard Program üzerinden OC yapmak sağlıklı değil.
Benim de hedefim 4.00GHZ'e çıkmaktı. Voltajları yüzer yüzer mi arttırıp azaltacağım? Tıpkı GHZ'deki gibi.

Voltajları yüzer yüzer mi arttırıp azaltacağım?
Hayır. Mesela 1.250V ile sistem açılmadı diyelim. O zaman 1.275V deneyin. 1.400V'un üstünü tavsiye etmiyorum.
Peki nedeni nedir?
BIOS Bütün donanımları kontrol eder ve ayarlar. Program üzerinden yapınca BIOS'a müdahale etmiş oluyorsunuz. Bu işlem sırasında işletim sistemi ile BIOS arasında bir sorun çıkabilir. Bu yüzden BIOS'dan yapmak daha sağlıklı.

Hayır. Mesela 1.250V ile sistem açılmadı diyelim. O zaman 1.275V deneyin. 1.400V'un üstünü tavsiye etmiyorum.

BIOS Bütün donanımları kontrol eder ve ayarlar. Program üzerinden yapınca BIOS'a müdahale etmiş oluyorsunuz. Bu işlem sırasında işletim sistemi ile BIOS arasında bir sorun çıkabilir. Bu yüzden BIOS'dan yapmak daha sağlıklı.[/QUOTE

BIOS Bütün donanımları kontrol eder ve ayarlar. Program üzerinden yapınca BIOS'a müdahale etmiş oluyorsunuz. Bu işlem sırasında işletim sistemi ile BIOS arasında bir sorun çıkabilir. Bu yüzden BIOS'dan yapmak daha sağlıklı.
4.00GHZ için ilk sabit voltajdan deneyip daha sonra 25, 25 arttırarak açıldığı an kaydedip deniyorum o zaman, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı