Ryzen R5 1600 Isınma Sorunu

Uskudarli34

Hectopat
Yer
Ankara
Açıkçası böyle bir sorunla karşılacağım aklıma gelmezdi fakat 3 sene önce aldığım bilgisayar şu an alev alacak durumda. Sizce sebebi ne olabilir? İşlem R5 1600 ve bundan 1 hafta öncesine kadar herhangi bir programda/oyunda 65 derecenin üstüne çıkmazken şu an masaütünde bile 80 derecenin altına inmiyor. Herhangi bir OC falan da yok. Sorun 2 gün önce başladı büyük ihtimalle. PC'de aşırı bir donma/takılma yaşıyordum ve Memory M. Hatası alınca belleklerle alakalı diye düşündüm fakat değilmiş. İşlemci sıcaklığını da yeni fark ettim. Sizce sorun ne olabilir? Macun yenilemek mi gerekiyor? (Fakat 2 gün önce normal iken bir anda macun yüzünden 80'e çıkacağını zannetmiyorum) Sıvı soğutucu da mı bir sıkıntı olabilir yoksa yazılımsal bir şey midir? Donma/takılmanın sebebi sizce işlemci sıcaklığı mi? Acil ihtiyacım olduğu durumda olması hiç hoş olmadı. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli bir macun sürün ve virüs taraması yapın.
Şu an macunum yok fakat Malwarebytes'tan tarama yapıyorum
Sıvı soğutma nın pompa modülü arızalanmış olabilir. Bu şekilde yüksek işlemci sıcaklıkların da kullanmamaya çalış.
Ben de soğutucu falandır diye düşünüyorum fakat test edebileceğim başka soğutucu yok. Çok da acil kullanmam gerekiyor. 80 derece sizce zarar verir mi? Ben pek öyle düşünmüyorum ama fikrinizi söylerseniz sevimirim. Arkadaşlarımın Intel işlemcileri genellikle oyun oynarken vb. 85 civarında oluyor sıcaklıkları.

Şu an macunum yok fakat Malwarebytes'tan tarama yapıyorum

Ben de soğutucu falandır diye düşünüyorum fakat test edebileceğim başka soğutucu yok. Çok da acil kullanmam gerekiyor. 80 derece sizce zarar verir mi? Ben pek öyle düşünmüyorum ama fikrinizi söylerseniz sevimirim. Arkadaşlarımın Intel işlemcileri genellikle oyun oynarken vb. 85 civarında oluyor sıcaklıkları.

90-95 dereceye kadar limiti var işlemcinin. Daha üstü sıcaklıklar da yani limitlerinin üzerinde zaten sistem kitlenir, resetler ya da kapatır. Böyle bir durumda ısrarla bu şekilde kullanılırsa büyük ihtimal zarar verirsin. Sonuç olarak 90-95 dereceye kadar idare edersin. En kısa zamanda soğutma için bir çözüm bulman gerek :)

Açıkçası böyle bir sorunla karşılacağım aklıma gelmezdi fakat 3 sene önce aldığım bilgisayar şu an alev alacak durumda. Sizce sebebi ne olabilir? İşlem R5 1600 ve bundan 1 hafta öncesine kadar herhangi bir programda/oyunda 65 derecenin üstüne çıkmazken şu an masaütünde bile 80 derecenin altına inmiyor. Herhangi bir OC falan da yok. Sorun 2 gün önce başladı büyük ihtimalle. PC'de aşırı bir donma/takılma yaşıyordum ve Memory M. Hatası alınca belleklerle alakalı diye düşündüm fakat değilmiş. İşlemci sıcaklığını da yeni fark ettim. Sizce sorun ne olabilir? Macun yenilemek mi gerekiyor? (Fakat 2 gün önce normal iken bir anda macun yüzünden 80'e çıkacağını zannetmiyorum) Sıvı soğutucu da mı bir sıkıntı olabilir yoksa yazılımsal bir şey midir? Donma/takılmanın sebebi sizce işlemci sıcaklığı mi? Acil ihtiyacım olduğu durumda olması hiç hoş olmadı. Şimdiden teşekkürler.
Sıvı soğutma varsa onunla bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Buna benzer bir sürü konu gördüm. Sıvı soğutmanın pompası arızalanmıştır. Garantisi varsa garantiye gönder garantisi yoksa da yeni bir soğutucu arayışına gir derim.

Arıza tespiti için söyle bir test yapabilirsin. BIOS'tan pompa devrine bakıp, pompadan mı kaynaklanıyor, anlarsın.
Teşekkürler fikir için.
Yazmayı unuttum ama herkese teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sorun soğutucu ile alakalıymış. Termal macun yeniledim ve yeni bir soğutucu ile kullanıyorum şu an masaüstünde stabil 27/28 derece civarı. Tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı