Ryzen Sistem Almak Hata mı?

Uskudarli34

Hectopat
Yer
Ankara
Öncelikle herkese merhaba!

Ryzen 1600 ve MSI Gaming X 1060 bir PC topladım. Etrafımda ve sanal alemde olan arkadaşlar Ryzen aldığımdan dolayı hata yaptığımı söylüyorlar. Intel'in tekli çekirdek performansı daha yüksek olduğunu söylüyorlar. Ama benim için tekli çekirdek performansı kadar işlemcinin kalitesi de önemli. Yani lehim kullanması. Genellikle video oyunu oynayan ve yazılım öğrenmeye çalışan birisiyim. İzlediğim karşılaştırma videolarında 2. Nesil Ryzen'ın neredeyse Intel'i tekli çekirdekte yakaladığını gördüm ve hatta bazı video oyunlarında daha bile önde olduğunu. Sizce Ryzen almakla hata mi yaptım? Yoksa Doğru mu yaptım?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen almak hata değil ama sadece oyun oynanılan bir sistemde Ryzen kullanılmamalı. AMD de zaten bu konuyla ilgili "Ryzen'lar oyun için üretilmedi" tarzında açıklama yaptılar. İkinci nesil Ryzen'larda bile yaklaşmış olsa bile halen İntel'e göre tek çekirdekte tercih edilmemesi gerekir, render için alınabilir orası ayrı. Ama büyük bir hata yok, sonuçta ikinci nesile güncellenebilir bir sistem ayrıca hızaşırtma desteklidir B350 chipset veya üstüyse. Güle güle kullanın.

Kesinlikle ben de bu zamanda sistem toplasam RYZEN toplardım çevrendekilerin lafına bakma piyasada şöyle bir algı yaratıldı oyun oynuyorsan İNTEL render yapıyorsan RYZEN sanki biri hiç render almıyor biride hiç oyun oynatmıyor.Dolar bu kadar tavan yapmışken donanımlar dudak uçurtan rakamları bulmuş vaziyette donanımları seçer iken eğri oturup doğru düşünmeli mantıklı kararlar verilmeli.Bana göre mantıklı bir sistem olmuş 2019-2020 de sadece işlemcini değiştirerek bir hayli kaslı bir makineye kavuşabilir uzun yıllar keyif ile kullanabilirsin.

Dediğin şeylerin saçmalığına bak. O zaman oyun için kare monitör al ofis için 1 ms 144Hz senin kafaya göre. Yapılan yorumlar performanslara göre yapılıyor zaten oyunlarda İntel önde renderda ise AMD önde bu kadar basit. AMD oyun oynatmıyor onu alma diyen yok zaten İntel'e kıyasla oyunlarda daha geride kalıyoruz diyoruz ki zaten öyle. İntel'de de render alınır ama AMD'de daha hızlı alınır o yüzden renderda AMD öneriliyor.

Paran coksa intel yoksa amd al.
Aralarindaki farki normal bir kullanici cok da hissedemez aslinda oyunlarda. Butcene gore hosuna gideni alacaksin bu devirde.
Senin aldigin islemci kotumsenecek bi islemci degil hakkini verir hata degil kesinlikle

Hocam sen ne saçmalıyorsun ben onu anlamadım neyin kafasındasın çözemedim kusura bakma.

Bence doğru yaptın. Elinin altında şu anki işlemcini satıp ileride upgrade etme imkanın var.

Bende ryzen 5 1600 e gtx 1080 aldım bütçede sıkıntı oldu biraz. Neden gtx1080 aldın o zaman derseniz indirimdeydi ve 1070 ile arasında 400 tl fark vardı. Öncelikle bende i7 veya üst seviye ryzen lardan almayı isterdim tabi ama bütçede sıkıntı yaşadım. Arladaşımda aynı özelliklerde i7 li aldı. Aramızdaki fps farkı 10-15 oluyor. Benim aldığım zaman r5 1600 900 tl i7 7700k soğutucu ile 1800-1900 tl ediyordu ve 1000 tl farka 10-15 fps’nin değmeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarda aynı anda birkaç program çalışınca i7 takılmaya başlıyor. Seçim sizin ben ryzen tarafındayım ama halen intel 1080p de fps tarafında biraz daha önde 4k da bazen eşit bazen ryzen önde.

Niye hata olsun ki dostum ? Şuan Ryzen 5 1600 kullanıyorum ve çok memnunum. Tam bir fiyat/performans işlemcisi ve önü açık bir platform.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…