Benzer bir sorunu yasadim. Ayni sekilde donanima 8 GB ayrilmis gorunuyordu. Ve internetteki tum ama tum bu sorunu alanlar termal macun degisiminden sonra bu oldu diye basliyorlardi cumlelerine. İnternette İngilizce Türkçe bulabildigim tum kaynaklardan yaptığım haftalik araştirma sonucu BIOS guncelleme, RAM tak cikar kombinasyonlar vs yaptiginizda cozum bulamiyorsaniz yapmaniz gereken tek şey islemciyi çıkarıp guzel en az 15 20 dk dikkat ile temizlemek ama uyduruktan degil. Toplu igne ile ve buyutec yardimi ile pinlerin arasina bulasmis kurumus termal macunu ileri geri yaparak yumusatiyoruz. Her araliktan ve en dıştan geciceksiniz birkackere. Sonra ben yumusak firca kullandim diş fircasi ile 5 dakika pinleri zorlamicak sekilde aralarini temizliyorsunuz. İslemcinin hiçbir yerinde en ufak grilik birakmicak sekilde kenarlarini da siliyorsunuz. En onemli kisim termal macunu sadece ufak bir nokta seklinde suruyorsunuz. (PC acilacak kdr. Sonra tekrar açar artırırsınız.) Yuzde 90 sorun cozulmus olur.
BIOS guncellemesiyle bile cozulmeyen konular hep cevapsiz kalmis. Boyle bir çözümü deneyip onaylayan birkaç kişi var. Ben bu islemi yaptığımda termal macunu fazla surdugumu gozlemlemistim ve taşmalar olduğu için oluyor bence. Çözüme ulaşırsan cevap yaz umarım sorununu bu çözer.
Edit. Bu çözümün genelde denenmemiş olması insanların ellerinde termal macun olmadıgı için sogutucuyu sökmek istemediklerinden dolayıdır muhtemelen.)