Ryzen soğutucu vidaları boşa dönüyor

Bahsi geçen plaka vida ile tutmadığı icin muhtemelen kasa ile anakart arasına dusmuste olabilir.
 
Fazla sıkma yalama yapar vida yuvası, soğutucu çöp olur. Tuttuğu kadar sık sağlam durduğundan emin ol yeter.
 
AMD Ryzen işlemcinin fanını söktüm fakat geri takamıyorum. Vidalar boşa dönüyor ve vidadan ses geliyor.

Cırt cırt sesi geliyorsa vidalar yaylı olduğu içindir. Vidaların deliğe geldiğinden emin olduktan sonra 2-3 tur döndürmeniz yeterli genelde anakartların arka plakalarındaki braket baya sağlam yapıştırılıyor eliniz ile bastırmanıza bile gerek yok aslında. Sadece vidaları deliğe denk getirip kademeli olarak sırayla çaprazlama sıkacaksınız. Fakat sağ üstü bir tur sıkıp, sol altı bir tur sıkıp, sol üstü bir tur sıkıp, sağ altı bir tur sıkıp vidalar tamamen sıkılana kadar tur attıracaksınız. Sıkma işlemini bu şekilde ilerlemeniz lazım yoksa düzgün oturtamaz uğraşır durursunuz.
 
Tam olarak ne dediğinizi anlamadım fakat tahmin ediyorum ki önce bir vidayı sıkıp sonra diğerini sıktığınız için bir tarafa doğru kasma yaşandı.
Her vidayı azar azar sıkarak karşı tarafa tutturun. Sıkma işlemi sona erene kadar her defasında bir vidayı azar azar çevirin.
 
Tam olarak ne dediğinizi anlamadım fakat tahmin ediyorum ki önce bir vidayı sıkıp sonra diğerini sıktığınız için bir tarafa doğru kasma yaşandı.
Her vidayı azar azar sıkarak karşı tarafa tutturun. Sıkma işlemi sona Eren'e kadar her defasında bir vidayı azar azar çevirin.

Hocam delikleri birbirine denk gelmiyor 3 tanesi tam karşılıklı fakat 4. denk gelmiyor anladığım kadarı ile soğutucunun imalat hatası
 
Öyle bir şey olmaz, dediğim gibi önce vidanın bir tanesini çok sıktığınzı için karşılaşmıyordur. Ya da hem İntel hem Amd için tasarlanmış bir soğutucudur ve yanlış aparatı takmışsınızdır anakartın arkasına.
 

Geri
Yukarı