Yazılım olarak bak Kendi adıma söylüyorum AI (Yapay Zeka) alanında proje geliştiriyorum ve train'i bir ryzen işlemcide yapman ile bir 6. / 7. nesil intel işlemcide yapman arasında dağlar kadar fark var.
4 Monitör ( 1 x 2K 3 x FHD ) kullanıyorum. 1070 I7 6700K harika işler çıkarıyorlar daha yeni atak yapmış bir firmadan almak ne kadar mantıklı bunu sen düşün.
İntel şuan Ryzen'den birkaç FPS fazla veriyo olabilir ama milletin gözden kaçırdığı bi nokta var İntelin CPU kullanımı yüzde 90'lardayken Ryzenin yüzde 50 veya 60'larda. Yani 2 sene sonra o İnteller darboğaz yapacak ama Ryzenler rahatlıkla besleyecek ekran kartlarını.
İleri sardırarak baktım. CPU kullanımı en fazla %64'e çıkıyor oda anlık hemen geri %55-60 seviyelerine geliyor. İşlemci nasıl darboğaz yapmış olabilir ki? 1500X gibi orta seviye işlemci için anlık %64 CPU kullanımı yine iyidir.