Ryzen vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız Technopat'ın testinde darboğaz yapıyor gibi.

(Sakın bana oyundan falan demeyin.)

Ayrıca biz CPU kullanımı düşük olunca darboğaz olmaz sanıyoruz. Bu yanlış olabilir bence.

(Fanboy da demeyin, yüklenmeyin de. :) )

@Asım Demir @Silinen üye

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fizik hesaplamalarının arttığı sahnelerde, hafif darboğazımsılık söz konusu. Evet, oyundan.

Her oyun motoru, her işlemciden aynı şekilde faydalanmaz.

Ben oyundan olduğunu düşünmüyorum. Zira çoğu oyunda böyle bir durum var.
i5 6600K - GTX 1050 Ti
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada i5 6600K darboğaz olmuyor. Neden olmuyor? Daha düşük FPS nedeniyle CPU kullanımı çok yükselmiyor. Daha düşük olmasına rağmen CPU kullanımı oldukça yüksek. Ayrıca bu videoda benchmark yok.

FPS arttıkça CPU kullanımı artar.

Tamam da bu nedir peki? Ben şunu sorguluyorum, neden daha az performasn veriyor.

gf.jpg

• Beğen
İfadeler: GCN
Tamam da bu nedir peki? Ben şunu sorguluyorum, neden daha az performasn veriyor.

Eki Görüntüle 244925
Çünkü; GTA V çok çekirdekten...vb faydalanmıyor, atıyorum 4 çekirdekten faydalanıyorsa ve toplam 8 çekirdek varsa, orada "toplam" kullanım daha az gözükür. Çok detayına sokma beni.

i7 7700HQ - GTX 1050(Mobile)

Fizik hesaplamalarının arttığı sahnelerde CPU kullanımına dikkat et. Şimdi i7 4/8 çekirdek, bunda GPU kullanımı neden azalmıyor diyebilirsin. Onuda cevaplayalım: GPU zaten zayıf ve alınan FPS zaten düşük. Bu durumda GPU o sahnelerde zaten daha fazla FPS verecek güçte değil... Uzatmak istemiyorum yoruldum artık.

Senin verdiğin örnekte GPU kullanımı azalıyor, daha da fazla FPS verebilecek güçte ama CPU o sırada fizik hesaplamalarıyla meşgul olduğundan GPU'yu besleyemiyor, yani saniyede daha fazla kareyi hesaplayamıyor...vb

GTX 1050 de 40'a, RX 580 de 40' a düşüyor. Ayrıca o sahnede /700'ünde Ryzen in de tek çekirdek kullanımı eşit.

Aynı sahnede aynı ayarlar ile ben; % 79 CPU kullanımı, % 97 GPU kullanımı ve 49 FPS almaktayım...

Kısaca bir bit yeniği var.

Senin verdiğin örnekte GPU kullanımı azalıyor, daha da fazla FPS verebilecek güçte ama CPU o sırada fizik hesaplamalarıyla meşgul olduğundan GPU'yu besleyemiyor, yani saniyede daha fazla kareyi hesaplayamıyor...vb

Bunun çevirisi darboğaz değil mi? :)

GTX 1050 de 40'a, RX 580 de 40' a düşüyor.
Bunu diyeceğini biliyordum. GTX 1050'de ayarlar daha düşük, RX 580'de daha yüksek.

Aynı sahnede aynı ayarlar ile ben; % 79 CPU kullanımı, % 97 GPU kullanımı ve 49 FPS almaktayım...
9 FPS fark var, peki neden daha fazla FPS alıyorsun? i7 6700K'nın tek çekirdek performansı "çok daha yüksek," GTA V çok çekirdekten faydalanamıyor, ayrıca çok çekirdek olarak 6700K daha güçlü. Sana 9 FPS'lik farkı tamamen işlemci sağlıyor. GTX 970'in daha da fazla FPS verebilecek gücü olmadığı için GPU kullanımı düşmüyor...

Bu kadar ayrıntıya gerek yok. Eminim arkadaşın kafası daha da karıştı.

Bak güzel kardeşim:
  • Kullanacağın işlemci, ekran kartı ve monitörü bize ayrıntılı şekilde anlatırsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Senin sorduğun soru yanlış bir soru. Bom: ''Ryzen mi iyi, Intel mi? Biz ne bilelim hangi Ryzen ve Intel'i karşılaştırıyoruz? Senin sorun ''AMD vs Nvidia'' sorusu kadar mantıksız bir soru.
  • Özet geçmek gerekirsek 2K ve 4K'da tartışmasız Ryzen almalısın.
  • 1080p'de ise 1070 ve üstü GPU kullanmayı amaçlamıyorsan yine Ryzen kesinlikle.
  • 1080p'de 1070 veya daha üst bir GPU kullanacağım dersen o zaman tartışabiliriz. Ama ben olsam yine de Ryzen alırdım.

@GCN iyi diyorsun, hoş diyorsun da bir hata var. Bak bu da i7 5960X ve GTX 1060 aynı sahnede baya bir düşüş var. 90 FPS'den 68'e kadar düşüyor ve GPU kullanımı da düşüyor. Ama CPU meşgul değil neden mi? İki işlemcide de CPU kullanımı %100'e dayanmıyor. Senin dediğin gibi olsa, o anda %100 CPU kullanımı görülmesi gerekmez mi? Bunun başka bir açıklaması olmalı bence.

Ekran Alıntısı.JPG

@GCN iyi diyorsun, hoş diyorsun da bir hata var. Bak bu da i7 5960X ve GTX 1060 aynı sahnede baya bir düşüş var. 90 FPS'den 68'e kadar düşüyor ve GPU kullanımı da düşüyor. Ama CPU meşgul değil neden mi? İki işlemcide de CPU kullanımı %100'e dayanmıyor. Senin dediğin gibi olsa, o anda %100 CPU kullanımı görülmesi gerekmez mi? Bunun başka bir açıklaması olmalı bence.
İşte ben de onu diyorum. İki sahnede de 6700K ve Ryzen'in CPU kullanımı (çekirdek 0) aynı.

Ayrıca 6700K hep %79 kullanılırken Ryzen 60'lara kadar düşebiliyor.

Bunun Tek çekirdek veya Oyun ile alakası olduğunu zannetmiyorum. Bariz darboğzımsı, bir tür ''Düşük çekirdek kullanımı darboğazı'' gibi birşey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı