Ryzen vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bence fanatikliğe gerek yok. Çünkü AMD de İntel gibi bir süre rakipsiz kalsa, fiyatları uçuk olurdu. Bu gerçek. Çünkü arz talep meselesi. Hiçbiri babamın oğlu değil. En iyi performansı, uyguna kim veriyorsa ondan alırım.

Düşünsenize arka planda iki şirkette tek birine ait ve çalışanların bile haberi yok.

Qualcomm PC için Snapdragon CPU çıkarıp yıllardır ikinizden de gına geldi şöyle çekilin kenara der gibi Intel ile AMD'nin ortalarına geçse ne gülerim.
İşte o imkansız. Sence Intel buna izin verir mi? AMD'ye izin verdi, bak şimdi başı nasıl ağrıyor.

Gerçekten muhteşem, aydınlatıcı bir yazı. Bir çok insanın uzunluğundam dolayı okumaması beni üzüyor.

Bak ben senin gibi varsayımlar üzerinden konuşmuyorum. INTEL'in uygulamakta olduğu fiyat şişirme politikasını savunma bize burada AMD'nin böyle bir şey yaptığını görmedin ve varsayım yapma bu yüzden, ben kapı gibi INTEL'in fiyat şişirme politikasını, baktığım her yerde görebiliyorum.
Eğer fiyatlardan şikayetçi değilsen buyur INTEL tercih et, en performanslısı yine onda.

Ben oldum olası INTEL'in fiyatlarından şikayetçiyim ve halen daha aynı politikayı devam ettirmeye diretiyorlar.
Bugün Logitech firmasının da vitesli direksiyon setlerinde uyguladığı politika birebir aynı, sırf rakibi yok diye 800TL'lik ürünü en az 2 katına satmaya başladılar.
Bunların bir tarafını kaldırmayacağız, bilinçli olacağız. INTEL'e "Fiyatları indir ulan şempaze" diye bağırmanız gerekiyor. INTEL fiyatları indirsin, ben emin olun INTEL fanatiği de olurum. INTEL daha gelişmiş bir firma ama bu fiyatlarla olmaz arkadaş.

Büyük ihtimalle de INTEL bize "Yaw sen kimsin? Git saaa işlemci falan yoh." diyecek. Görüntü öyle gibi.
Intel’den Yapay Zeka Atağı - Technopat

Bir firma düşün mesela everest çin ve diğer işçi / üretim dengesi yüksek ülkelerden ürünü alıp burda logo basıp kutu üretip satıyor ve çok ucuz şimdi Logitech'e bakıyoruz kendi yazılım departmanlarında klavye için yazılımları hazırlıyor tasarım departmanında interfaceleri hazirliyorlar donanım tarafında klavyeyi üretiyorlar pazarlama tarafında reklam veriyorlar sonuç fiyat yüksek fakat everest sadece kutu üretiyor sonuç fiyat düşük şimdi gelelim İntele'e adamlar her iş için User Friendly uygulamalar yapıyorlar son kullanıcı bile gidip yapay zeka uygulaması geliştirebilir(İntel DeepLearning Tool) ya da gidip kendi yazdığı bir işletim sistemine (Bios Outputlar ile) inteli ve intelin platformlarını ekliyebilir peki AMD ne yapıyor?? En son uyduruk bir Shadowplay çakması bir yazılım yaptırtmışlardı

Yaww bende AMD'ye sıcak bakıyorum ama bir tarafım yok neden mi? Şimdi Jim Keller'ı kiraladılar işini yaptı gitti, şimdi nolacak? istikrarlı bir başarı olmaz ise yine İntelin aşırı fiyatlarına maruz kalacağız. Bu işlerde biraz profosyenelleşmek lazım. Değerli adamları elinde tutması lazım. Bakalım nolacak.

Sizin Everest Logitech benzetmesinde olay şu. Everest daha ucuz ve daha kaliteli, daha performanslı, Logitech reklam yapıyor, kaliteli ama daha az performanslı. Üstelik Logitech daha pahalı.
@BilgisayarKurdu da bu konudaki sitemini söylemek istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…