Ryzen vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Intel, Ryzen ile büyük bir ders aldı. Performans açısından şuan Intel yine zirveyi kaptı, ancak F/P olarak yine Ryzen çok iyi.
Intel'de; Threadripper'da olduğu gibi 64 adet PCI-E 3.0 hattı var mı? EPYC'de olduğu gibi 128 adet PCI-E 3.0 hattı ve 8 kanal bellek mimarisi var mı?

Hayır, hem fiyat hem de teknoloji açısında, AMD'nin devasa üstünlüğü tartışılacak durumda değil.

Vay be Jim Keller, ne yaptın sen!

GTX 1060 ve FHD monitör ile Ryzen mi almalıyım? Konu sahibinin dediği gibi kimi 2k olmazsa Ryzen almayın demiş ve ben de sistem dizeceğim benim de çok kafam karışık. Bir videoda 7600k ve 1600 karşılaştırmasında CPU kullanımı olarak intel 80-90larda iken Ryzen 50-55 arasında seyrediyor. Bu da beni Ryzen almaya itti fakat aralarında da bazı oyunlarda 20 FPS kadar fark olabiliyor. Ayrıca Ryzen sistem için Gskill Flare X almak kesinlikle gerekiyor mu? Şu an bios sorunu olduğu için 3000 Mhz lik RAM tam performans vermiyormuş bu yüzden Ryzen uyumlu RAM alın diyorlar. Ben Flare X 3200 Mhz RAM alırsam 3200 hızında çalışır mı overclocksuz? Aralarında 250 TL ye yakın fark var yani değer mi?

GTX 1060 ve FHD monitör ile Ryzen mi almalıyım? Konu sahibinin dediği gibi kimi 2k olmazsa Ryzen almayın demiş ve ben de sistem dizeceğim benim de çok kafam karışık. Bir videoda 7600k ve 1600 karşılaştırmasında CPU kullanımı olarak intel 80-90larda iken Ryzen 50-55 arasında seyrediyor. Bu da beni Ryzen almaya itti fakat aralarında da bazı oyunlarda 20 FPS kadar fark olabiliyor. Ayrıca Ryzen sistem için Gskill Flare X almak kesinlikle gerekiyor mu? Şu an bios sorunu olduğu için 3000 Mhz lik RAM tam performans vermiyormuş bu yüzden Ryzen uyumlu RAM alın diyorlar. Ben Flare X 3200 Mhz RAM alırsam 3200 hızında çalışır mı overclocksuz? Aralarında 250 TL ye yakın fark var yani değer mi?
Ryzen'da yüksek frekanslı bellek işlemci performansını etkiliyor. Eski testleri aş artık.

Bu konuda uzun uzun yazdım, bana verilen cevaplarla birlikte mesajlarımı okursan hiç tereddütün kalmaz: Ryzen 5 1500X vs i5 7500

Ryzen'da yüksek frekanslı bellek işlemci performansını etkiliyor. Eski testleri aş artık.

Bu konuda uzun uzun yazdım, bana verilen cevaplarla birlikte mesajlarımı okursan hiç tereddütün kalmaz: Ryzen 5 1500X vs i5 7500

Sorduğum soru yüksek frekansın da ötesinde bir soru hocam. Ryzen uyumlu diye 250 TL fazla verdiğim zaman RAM 3200 Mhz hızında çalışır mı yoksa yine bios sorunuyla karşılaşıp düşük frekans hızıyla mı çalışır?

Sorduğum soru yüksek frekansın da ötesinde bir soru hocam. Ryzen uyumlu diye 250 TL fazla verdiğim zaman RAM 3200 Mhz hızında çalışır mı yoksa yine bios sorunuyla karşılaşıp düşük frekans hızıyla mı çalışır?
Bilmiyorum. Anakartın bellek destek listesinde bulunan belleklerden birini alarak, işi garanti altına almış olursun.

Kendi konunda beni etiketleyerek @GCN istediğini sorabilirsin. Yalnız bir sürü konuda aynı şeyleri yazmaktan sıkıldığım için, bazı tekrar eden sorulara özet cevaplar verebiliyorum. Önce bu gibi ( Ryzen 5 1500X vs i5 7500 ) konularda yazdıklarımı, bana verilen cevaplarıyla ve sorulan sorularıyla birlikte iyice oku. Eğer oralarda olup tam kavrayamadığın mesela varsa ya da o mesele hiç yoksa bunları sor.

Ryzen'ler ciddi bir çıkış yaptı. Yıllardır piyasada olan Core mimarisine rağmen gayet başarılı. Core mimarisi uzun yıllardır optimize edile edile son noktaya gelindi kaldı ki bu kadar uzun yıllardır piyasada olan bir mimari oyun performansı olarak tabii ki iyi olacaktır. Yapımcılar Ryzen mimarili işlemcilere özel optimizasyon yaptığında nasıl bir performans sıçrayış olduğunu gördük.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı