Ryzen vs Xeon vs Intel

Arkadaşlar Ryzen 3 1200'lu bir sistem toplayacagim. Bu sistemde GTX 970 olacak darbogaz konusu olur mu ve Ryzen 1200 icin en ucuz anakarti soyler misiniz?

Xeon sistem toplayacagim Xeon X3440 970 le darbogaz olur mu?

Intel i5 3470 1155 pinli bir sistem toplarsam nasıl hareket etmem gerekir anakart konusunda?

R3 1200 tek çekirdekte Xeon X3440 ile eşdeğer performansta oluyor sanırım. Xeon'ların O.C konusunda ucu daha açık oluyor bir de, AMD için alacağınız en ucuz anakartta fazlar az olur ve O.C basamazsınız fakat Xeon için alacağınız anakartta faz sayısı yüksek olur ve O.C'si iyi bir anakart ise çok başarılı değerlere çıkarsınız.

Şimdi yapmak istenilen ne buda önemli

1-Önü acıklık olarak ryzen tercihimdir.
2 Belli bir bütçe harcanıp daha sonra cok uzun bir süre masraf edilmicekse xeon düşünülebilir belki
3 Tavsiyem r3 1200 yada biraz daha zorlarsa r5 1600 2 versiyon 12 nm olanlar Güzel olur.
4 Ryzen serisi ile ekran kartınızı besleyebilirsiniz
5 Oc yapılmıcaksa a320 alınabılır ama bütçe varsa b450 daha iyidir.

Ryzen Artılar

Ddr 4 bellek ile yüksek mhz ram kullanımı,
Geliştirilebilirlik update yapmaya açık,
Yeni nesil düşük TDP değeri.

Xeon Artı ve Eksiler

Güncel değil eski nesil,
Ddr 3 düşük ram frekansı,
Oc için kule tipi sogutucu masrafı,
Oc yuzunden artan TDP değerleri,
Aldığınız işlemci ve anakartın son kullanıcısı siz olabilirsiniz (Düşük pazar payı )

Bunların yanındaki artısı başarılı bir OC sonrasında r3 1200 den daha fazla Tek çekirdek performansı

Hangi şehirde yasıyorsunuz ? sahibinden ilanlarına bakıp öneride bulunacağım.
Tavsiyem 300 daha ekleyip bu sistemi alman olur darbogaz yaşamazsın. 2 yıl kafan rahat olur. İstediğm zaman istedigin parcayı değiştirirsin.

Psu ucuz diye onu koydum. UZUN ÖMÜRLU KULLANMANI TAVSİYE ETMİYORUM!!!

Adsız.png

Son düzenleme:
Hangi şehirde yasıyorsunuz ? sahibinden ilanlarına bakıp öneride bulunacağım.
Tavsiyem 300 daha ekleyip bu sistemi alman olur darbogaz yaşamazsın. 2 yıl kafan rahat olur. İstediğm zaman istedigin parcayı değiştirirsin.

Psu ucuz diye onu koydum. UZUN ÖMÜRLU KULLANMANI TAVSİYE ETMİYORUM!!!

Eki Görüntüle 455478
Istanbul
Vallahi en ucuzunu bulursanız 2. El veya sifir yazarsaniz sevinirim ya

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı