Ryzen5 1600 sistem görüntü vermeme sorunu

tolga3840

Decapat
Katılım
18 Ağustos 2019
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu konuda bir çok yazı yazılmış ama onları denememe rağmen bir şey olmadi o yüzden yazıyorum. Önce sistemi yazıp sonra anlatayım.

ASUS Prime B350M-A anakart
Ryzen5 1600 işlemci
Sapphire RX570 Pulse ITX 4 GB
8 GB DDR4 3000MHz Corsair Vengeance RAM
1TB Seagate HDD
500Watt FSP PSU

Sorun şöyle arkadaşlar; parçaları taktım kablolamayı yaptım. Ekran karti RAM islemci hepsini 2kere kontrol ederek taktım. Kasa eski kasam olduğu için ön panel tuşlarının kablo girişleri olmadı anakarta o yüzden tornavida ile kısa devre yaptırarak çalıştırdım lakin PSU ekran K. İslemci hepsinin fanları çalışıyor. Anakartın LED'leri turuncu yanıp sönüyor. Ama ekrana görüntü vermiyor. Klavye ve mouse u da görmüyor. USB bellek takınca ışığı yaniyor ama. Monitörü ekran kartına HDMI dönüştürücü ile taktım. Monitör ve dönüştürücü sağlam gün önce kullanıyordum.

RAM'i farklı slotlara taktım. Olmadı.
İşlemciyi söktüm tekrar taktım. Olmadı.
Ekran kartını söktüm taktım. Olmadı.

Diger konuların birinde farklı bir RAM takarak başlattıklarını ve olduğunu okudum.

Diğerinde ise kasadan çıkarıp öyle denenmesi söylenmişti kasa da bir yere temas edip kısa devre yapabilme durumundan dolayı. Bunları denemeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım. Mahalledeki bilgisayarcıya da götürdüm. PC'den anlayan arkadaş 4-5 günlüğüne şehir dışına çıkmış. Güvendiğin bir yer varsa oraya götür dedi. Ben de sehirdisindan geldim Ankaraya. Ayrıca varsa Ankarada önerebileceğiniz işinin ehli biri yazarsanız sevinirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Hepinize şimdiden teşekkürler, iyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüz VGA girişli ve ekran kartınızda VGA çıkış yok siz de bu yüzden dönüştürücü kullanıyorsunuz fakat kullandığınız dönüştürücü aktif dönüştürücü mü? Aldığınız hata sinyal yok hatası mı yoksa ekran siyah ve hiç mi görüntü yok?
 
Kasaya gelen gücü kesin yani güç kablosunu çıkarın. Ardından power düğmesine 5-6 kere arka arkaya basın statik elektrik boşalsın bir de öyle deneyin diyeceğim ama power düğmeniz çalışmadığı için yine kısa devre ile çözüme ulaşmaya çalışın.
 
İşlemci B2 versiyon ise anakartın BIOS'unu güncelleyin.
işlemci b2 revizyon ama görüntü olmadığı için bios guncelleyemiyorum yoksa usb de hazır güncel bios.
CPU için 8 pinlik power kablosunu anakarta taktın mı? bende böyle bir sorun yaşamıştım 8 pinlik CPU kablosunu taktığım zaman düzeldi.
cpu kablosu da takılı
kısa devre ile çözüme ulaşmaya çalışın.
normal kısa devre yapar gibi 5-6 kere aynı işlemi yapıp deneyeceğim o zaman gücü kesip.

denedim yine olmadı malesef 😕
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı