Ryzen7 3700X ilk overclock deneyimi

3 Veya 4 deneyin. Değeri ne kadar yükseltirseniz voltajlar düşecek gibi görünüyor anakarttan anakarta değişiyor bu ayar kimisi LV1'de düşük voltaj verir kimisi LV6'da düşük voltaj verir.

Hızı ve voltajı biraz daha düşürme kararı aldım level 5 zaten son seviye. Level 4 yüksek olmaz mı? LLC 3 ideal değil mi yoksa oto da mı kalmalı ? hızı 4.20 ghhz düşürüp voltajıda 1.35'in olabildiğince altına çekmeye çalışacağım.
Şu şekilde deneyeceğim

Son düzenleme:

Aslında siz bu voltaj sıçramalarını neden kafaya taktınız ki? Zaten sıcaklıklar gayet iyi voltaj yeterli frekansta iyi yani uğraşmaya gerek yok Auto kalabilir sorun olmaz LLC ayarı sadece yük altında işlemcinin mevcut voltajının düşmesine engel olur onu kendiniz deneye deneye bulursunuz ya da Auto kalabilir çok kurcalamaya gerek yok derim.

Şundan dolayı işlemci zaten mesela OCCT ile teste soktugum zaman 60 dereceyi anca geçiyor geçmiyor. Ama boşta peak yaptığı zaman mesela 56 bazen 61 dereceleri görüyor. Fan ayarlarımda istikrarsızlığa sebep oluyor. Oyunda 55 dereceyi geçerse yüzde 45'e ayarlıyorum boşta masaüstünde faz gaz verip duruyor.

Onu BIOS üzerinden fan kontrolü yapabilirsin kolay modda fan yeri gözükür zaten fan modunu silent, Low gibi bir şey yaparsan yavaş çalışır 55-60 derece düşük bir değer.

Onu BIOS üzerinden fan kontrolü yapabilirsin kolay modda fan yeri gözükür zaten fan modunu silent, Low gibi bir şey yaparsan yavaş çalışır 55-60 derece düşük bir değer.
Yapıyorum zaten fakat radyatörüm kasanın içine üflediği için 3 adet egzos fanımın oyunlarda daha yüksek hızda çalışmasını istiyorum. O sebeple sanırım o fanların hızını gpu sıcaklığına göre ayarlayacağım.

GPU ve CPU sıcaklığı 80'e kadar sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…