Ryzen9 3900X ve B450 ile OC yapılır mı?

Pigment

Centipat
Selamlar arkadaşlar elimde MSI B450 PRO Carbon AC anakart mevcut. Şu anki işlemcim olan Ryzen5 3600X'i Ryzen 9 3900X ile değiştireceğim.
3600X OC ile kullandım ve 3900X'de OC ile kullanacağım işlemciden maksimum performansı almak istiyorum not: Oyun oynamıyorum iş için olabildiğince GHz ve çekirdek gerekiyor. Bu elimdeki B450 anakart ne kadar OC yapmama izin verir deneyimi olan arkadaşlar var mıdır?
Not: 3.8GHz stok olan 3900X'i 4.1, 4.2 GHz'lerde kullanmam yeterli olacaktır bunun için anakart değiştirmem gerekir mi?
(Corsair H115I sıvı soğutmam var)

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değiştirip değiştirmeyeceğin hakkımda bir fikrim yok ama bende ki durumu anlatayım. Bende de A320M-S2H anakart var Ryzen 5 3600X destekliyor fakat taksam da tam performans alamam. Öyle söyleyeyim sen anla.

sosyalde karşılaştığım bi fotoğraf anakartın işlemcilere göre OC ve Standart performansı hakkında bilgi

Dosya Ekleri

• AM4 Motherboard VRM List(Comparing).png
    AM4 Motherboard VRM List(Comparing).png
    1,4 MB · Görüntüleme: 44
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı