189913

Kilopat
Makaleler
1
Bu zamana kadar en çok sevdiğim oyun olan Stalkerdir. Hiçbir oyun o atmosferi o havayı o yalnızlığı o aksiyonu bana yaşatmadı. En büyük hayal kırıklığım 2. serisinin çıkmaması oldu. Nasıl böyle büyük bir şaheser oyunun devamını getirmezler aklım almıyor. Milyonlarca satış yapan firma nasıl batar onu hiç düşünemiyorum.
Bildiğim kadarıyla şu an 4a games'in elinde galiba firma sizce çok sevdiğim bir oyun serisi olan Metro exodus'u çıkardıktan sonra Stalker serisine el atarlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stalker serisini ben de bitirdim. Seri ile ilgili genel bir değerlendirme yapıp, neden gelip gelemeyeceğine değinmek isterim.

Öncelikle ilk oyununda oynanış açısından kusurlar olsa da, atmosferi ile beni kendine bağlayabilmeyi başarmıştı. Oyunu büyük bir keyif ile bitirdim. Her ne kadar teknik sorunlar başımı ağrıtsa bile, oyun bitirilmeyi hak ediyordu.

Ardından Clear Sky gibi bir facia ile resmen hayal kırıklığına uğradım. Oynanış ve teknik sorunlar o kadar fazlaydı ki, resmen kafayı yemek üzereydim. O Atmosferden kopulmuş hissi de vermişti bana. Clear Sky, resmen Stalker serisine benim için gölgeyi düşürmüştü.

Ardından Call of Pripyat ile resmen kendime geldim. O faciadan sonra hem oynanış iyiydi, hem de ilk oyununda olan teknik sorunların bir kısmı kapatılmıştı. Benim için en iyi oyunu oldu serinin. Oyunu iyi hatırlamamı da sağladı. Mutlu ayrıldım. Harita dizaynı olarak, özellikle Pripyat haritası çok güzeldi.

Yeni bir oyun gelir mi, gelmez mi ? Sanırım geliştirici firma araştırdığım kadarıyla bütçe sıkıntısı çekiyormuş. Bir de grupta ayrılıklar olmuş sanırım. Ekstradan destek gelmeyince de seriyi rafa kaldırmışlar uzunca bir süre. Şimdilik gelmesi pek mümkün gözükmüyor maalesef. Ama ilerde gelmemesi için bir sebep yok. Maalesef oyunlarında işte sıkıntılar vardı teknik olarak. Eh haliyle bütçeleri ortada...
Sağlam bir bütçe toparlayıp, ekibi yeniden kurmaları lazım.

Ne diyelim, umarım ilerde yeni bir Stalker oyunu ile karşılaşırız.:uyku:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı