S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl RTX 3050 laptopta FPS düşüyor

Daha fazla  
Oyunu 2 senedir çıktı çıkacak diye bekliyordum ancak bu derece kötü bir performansla oynacağımı hiç düşünmemiştim.

3050 4 GB 95W, 16 GB RAM ve 5600H ile oyun düşük ayarlarda bile oynanmaz seviyelerde.
Evet 4 VRAM zaten yetersiz olduğunu ve oyunun en az 8 VRAM istediğini de biliyorum ancak şöyle bir sorun daha var:

Oyuna girdikten yaklaşık 20 30 dakika sonra bir anda FPS 10 15'e kilitleniyor. Normalde oyun düşük ayarlarda ve DLSS ile Frame Gen. Açıkken oyun 70 FPS'leri görüyor ve oynatıyorda. Hatta orta ayarlarda da 45 60 FPS arasında bile bir süre oynadım.
Ancak her ne oluyorsa 20. dakikalardan sonra bir anda oyunun FPS'i 15 20'lere kadar düşüyor. RAM kullanımı sınırda, ekran kartı belleğinin yüzde yüzünü kullanıyor ama wat olarak neredeyse yarısı bile tüketmiyor.

Şahsen oyunda VRAM yani bellek sorunu var yoksa God of War Ragnarok da 8 VRAM istiyordu ama bu pcyle ben 60 FPS'leri orta ayarlarda gördüm. Hani hiç açmaşa ya da FPS direkt 15 20 olsa anlayacağım ama 70 75 FPS'lerde oynayıp bir anda 15 20'lere düşmesi acaba optimizasyon olarak oyun toparlarsa oynayabilir miyim veya bu seviye de ki sistemler için oynayabilir miyiz diye düşünüyorum.

Peki sizin sistemlerinizde durumlar nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4080, R7 5700X.

Güvenli bölgede 60 FPS'i görünce öpüpte başıma koyuyorum.
Tam 24 saat indirmek için bekledim ama en fazla 40 50 dakika oynayabildim. Zaten çok beklentim yoktu performans olarak ama oyun low ayarlarda bile bence iyi görünüyor. Umarım kısa sürede oyun bu vram olayını çözer yoksa steam formunda da 4070 4090 da bile anlık bu sorunlardan bahsediyorlar.

Tam 24 saat indirmek için bekledim ama en fazla 40 50 dakika oynayabildim. Zaten çok beklentim yoktu performans olarak ama oyun Low ayarlarda bile bence iyi görünüyor. Umarım kısa sürede oyun bu VRAM olayını çözer yoksa Steam formunda da 4070 4090 da bile anlık bu sorunlardan bahsediyorlar.

Oyun motoru ile alakalı, SH2 Remake'te aynı şekilde hatta stutter konusunda daha kötüydü patch geldikten sonra tahammül edilebilir olmuştu. Oyunda flash açıkken gölgelendirme sorunları var güncel UE ile çıkış yapmamış büyük ihtimalle, ağaçların uzaktan spawn noktaları belli oluyor bina içinde duvarlardan ışık sızmaları var. Patch ile bunlar halledilir ama FPS drop konusunda çok zor. Zaten 5090 çıksa bile dayanmaz bu optimizasyona.

Oyun motoru ile alakalı, SH2 Remake'te aynı şekilde hatta stutter konusunda daha kötüydü patch geldikten sonra tahammül edilebilir olmuştu. Oyunda flash açıkken gölgelendirme sorunları var güncel UE ile çıkış yapmamış büyük ihtimalle, ağaçların uzaktan spawn noktaları belli oluyor bina içinde duvarlardan ışık sızmaları var. Patch ile bunlar halledilir ama FPS drop konusunda çok zor. Zaten 5090 çıksa bile dayanmaz bu optimizasyona.
Ya normalde elimdeki 3050 laptop hala işimi görüyor ve zaten stalkeri hep en azından low da oynarım diye düşünmüştüm uzun zamandır ancak oyunun hem fps dropları hemde optimizasyon olarak baya kötü olması çok düşündürüyor.
Şimdi ihtiyacım yokken de sırf stalker 2 için yeni pc de almak biraz saçmalık ve baya masraflı olur gibi :)

Ya normalde elimdeki 3050 laptop hala işimi görüyor ve zaten Stalker'i hep en azından Low da oynarım diye düşünmüştüm uzun zamandır ancak oyunun hem FPS dropları hem de optimizasyon olarak bayağı kötü olması çok düşündürüyor.
Şimdi ihtiyacım yokken de sırf Stalker 2 için yeni PC de almak biraz saçmalık ve bayağı masraflı olur gibi :)

Sorunun aslında 60 FPS alması falan da değil, oyunda stabilizasyon yok vrr destekli monitörde çok rahatsız ediyor. 30'a da kitlesen 26-27 drop yapacak yine rahatsız edecek, benim çözülmesini istediğim nokta bu aslında.

aynı laptop sistemi bende var. Çok büyük heyecanla beklediğim bir oyundu 5 10 dk 60fps oynuyorum sonrası heo 8 9 10 fps. Düzelir mi bilmiyorum ama sanmıyorum da pek
Bana düzeleceği olasılığı daha önde geliyor çünkü madem 60 70 FPS veriyorsun oynamama izin ver bari. Ya da hiç oynatma direkt 20 25 fpslerde başlat.
Şu ilk patch bir gelsin. Geldi onda düzeldi Z düzeldi daha düzelmezse çok sonraları düzeltebilirler belki hiç düzelmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı