Custom ROM S10 Plus One UI 6.0 Custom ROM'unda durum çubuğu nasıl ayarlanır?

Daha fazla  
Merhaba, Samsung S10 serisi için One UI 6.0 ROM kullanıyorum.

ROM'u hazırlayanlar S10 ve S10e modelleri için durum çubuğunu kamera konumuna göre düzgün yaptılar.

Fakat S10 Plus'ta batarya ve Wi-Fi gibi göstergeleri kamera deliği altında kaldığı için gözükmüyordu. ROM geliştiricileri S10 Plus için bu durumun düzeltilmesinin imkansız olduğunu söylediler.

Ben de akıl akıldan üstündür diyerek geliştiriciden düzenleme dosyasını istedim ve status_bar_indicator_corner_padding ve status_bar_height_portrait değerlerini kamera yanına gelecek şekilde milimetre olarak ayarladım ve düzelttim. Fakat bu sefer de, saat göstergesi sağ doğru kaymaya başladı.

Sorum şu; 1-] saat göstergesini nasıl sola alabilirim. Ben ayarlayacağım yeri bulamadım. Tek yöntem corner_padding değerini düzeltmek. Bu sefer de batarya ve Wi-Fi göstergesi kamera altında kalıyor.

Soru 2-) ekte görüldüğü gibi bildirim paneli açıldıktan sonra olan, kameranın yarısında kalan göstergeleri hangi dosyadan düzenleyebilirim.

Soru 3-) ilk resimde olan Spotify örneğinde görmüş olduğunuz gibi durum çubuğunun dolgusu biraz fazla. Bunu kısalttığımda bu sefer de göstergeler yukarı çıkıyor ve kamera hizasında hizalı durmuyor. Çaresiz kaldım.

Dosya Ekleri

• IMG-20240216-WA0010.jpg
    IMG-20240216-WA0010.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 342
  • IMG-20240216-WA0008.jpg
    IMG-20240216-WA0008.jpg
    162,6 KB · Görüntüleme: 287
  • IMG-20240216-WA0002.jpg
    IMG-20240216-WA0002.jpg
    33,4 KB · Görüntüleme: 274
  • IMG-20240216-WA0004.jpg
    IMG-20240216-WA0004.jpg
    34,6 KB · Görüntüleme: 267
Son düzenleyen: Moderatör:
@Ataberk Işıkoğlu hocam romu değiştirin direkt. Bunu kurun. Sadece gece modu için bir patch'e ihtiyaç duyuyor: One ui 7 sürümü de gelecek. Hem S10 hem S10P cihazımda kullandım, S10P için daha uyumlu.:

Desteği bitmesine var daha, zaten şimdiden çıkarıyorlar ama bayağı bir süre orijinal sürümü cihaza yetecektir. Root olsa da olmasa da banka uygulamaları çoğu romda çalışıyor.

Pil performansı değişmiyor, daha iyileşiyor boştaki pil süresi.
Özellik arıyorsanız değer, bugsuz ama özellik aramıyorsanız 4'de kalmak iyidir. En iyi performans ve pili custom kernelli bir 4 verir. Sadece yüz tanıma çalışmıyor attığım romda.
Hocam bendede s10 plus var bu rom günlük kullanılır mı? Birde romdan vazgeçtiğimde trlefonu tamamen orijinal resmi haline çevirebilir miyim?

@alfabuezk @Akif9748

Son düzenleme:
Hocam bendede s10 plus var bu rom günlük kullanılır mı? Birde romdan vazgeçtiğimde trlefonu tamamen orijinal resmi haline çevirebilir miyim?

@alfabuezk @Akif9748
Evet çeviriliyor son oneui 4 atılabiliyor..
Günlük kullanım için olmasa zaten yüklemem hocam custom kernelden ötürü batarya ve performansda kayıp yaşamıyorum.
Fakat iyi araştırın yüklemeden önce vbmetadır kilit açmadır twrp yüklemedir ytde videosu var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı