S20 FE vs. A34

Bütçe
10.000
Bende S20 FE hanımda da A72 var. Annemde de A73 var. Benim eski telefonum da A70.
S20FE hepsinden daha üstün bir altyapıya sahip. Yani yonga seti falan direkt S serisi. Hatta A serisinde olmayan obje silgisi, resme basılı tutarak objeyi resimden kesme gibi işleri yapabiliyor.
Genel ortalama performansta da A7x'lerden daha iyi. Ekran, kamera gibi yönlerden A72'nin bir tık gerisinde kalsa da diğer klasmanlarda A serisini geçiyor ki siz karşısına değil A7x, A5x bile koymuyorsunuz, A3x'in güncel olması dışında hiç bir artısı yok.

Hocam S20 FE SD işlemcili 6/128 modelini almayı düşünüyorum güncelleme çok sorun çıkarır mı ne de olsa 2020 çıkışlı bir telefon. @yus4ff
Çıkarmaz. Daha güvenlik güncellemelerini alıyor zaten. Yeni özelliklerden faydalanamazsınız sadece onlarda ufak batarya optimizasyonu tarzı şeyler olur.

Çıkarmaz. Daha güvenlik güncellemelerini alıyor zaten. Yeni özelliklerden faydalanamazsınız sadece onlarda ufak batarya optimizasyonu tarzı şeyler olur.

Yani hocam çok telefon değiştiren biri değilim 20 Ekim tarihinde telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum 5 yıl GM5 Plus 5 yılda J7 Pro kullandım yani beni 6 7 yıl götürür mü S20 FE @yus4ff

Yani hocam çok telefon değiştiren biri değilim 20 Ekim tarihinde telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum 5 yıl GM5 Plus 5 yılda J7 Pro kullandım yani beni 6 7 yıl götürür mü S20 FE @yus4ff
5 sene net götürür diyebilirim 7 seneye kadar uygulama desteği kesilmez ama ilk senelerinde vereceği performans kadar bir performans beklemeyin.

5 sene net götürür diyebilirim 7 seneye kadar uygulama desteği kesilmez ama ilk senelerinde vereceği performans kadar bir performans beklemeyin.

Yani sizce 10000 TL bandında başka telefonlara bakmalı mıyım 7 yıl gibi bir süreç götürebilmesi için (ben zamanında GM5 Plus'ı bile 5 yıl götürmüşümdür) yoksa S20 FE alayım mı?
(Düzenleme) bütçeyi zorlayarak POCO F4 mü alayım yoksa @yus4ff

Son düzenleme:
Yani sizce 10000 TL bandında başka telefonlara bakmalı mıyım 7 yıl gibi bir süreç götürebilmesi için (ben zamanında GM5 Plus'ı bile 5 yıl götürmüşümdür) yoksa S20 FE alayım mı?
POCO F4 oyun için. 6 sene götürmesi planınız varsa almayın bence.

Telefon olarak telefonluk yapar. Performansı da idare etmeye yeter.
Aksine giriş seviyesi bir telefon 5-6 sene götürmez. Zira bugün bile giriş seviyesi olduğu için 3 sene sonra donanımları giriş seviyesinin de altında kalıyor.

Aksine giriş seviyesi bir telefon 5-6 sene götürmez. Zira bugün bile giriş seviyesi olduğu için 3 sene sonra donanımları giriş seviyesinin de altında kalıyor.

Hocam bilgisayarla daha çok ilgilenen birisiyim telefonu elime alırsam fazla bakmıyorum oyunu da fazla oynamıyorum yani sizce POCO F4 mü almalıyım S20 FE mi S20 feyi şu yüzden istemiyorum 2020 çıkışlı bir telefon onun yerine yakın özellikleri barındıran başka bir telefon mu almalıyım yoksa 10000 TL civarlarında. @Nomrukan

Hocam bilgisayarla daha çok ilgilenen birisiyim telefonu elime alırsam fazla bakmıyorum oyunu da fazla oynamıyorum yani sizce POCO F4 mü almalıyım S20 FE mi S20 feyi şu yüzden istemiyorum 2020 çıkışlı bir telefon onun yerine yakın özellikleri barındıran başka bir telefon mu almalıyım yoksa 10000 TL civarlarında. @Nomrukan
Hocam şimdi bu Poco, Oppo, Honor tarzı üreticiler donanım bazında Samsung'dan daha iyisini aynı fiyata sunuyorlar. Gel gelelim iş cihazı elinize alıp kullanmaya başlayınca değişiyor. Kalite anlamında Samsung kendini hissettiriyor.
Zaten Poco F4 ile Samsung S20FE'yi kıyaslayınca da F4'ün S20FE'ye karşı öyle aşırı öne çıkan bir yanı yok. Gördüğüm kadarıyla bi kamera megapikseli daha yüksek (Ki megapiksel demek her şey değildir bildiğiniz üzere, ayrıca S20FE kamera iddiası olan bir telefon da değil), 5G destekliyor bir de Android Sürümü bir seri daha yeni. Geri kalan konularda ya denkler ya küçük detaylarda S20FE öne çıkıyor. Mesela S20FE'nin kamerasında dahili QR okuyucu var yeri geldi mi çok kolaylık sağlıyor, USB girişi 3.2 (F4'de 2.0) işte suya ve toza dayanıklılığı var (F4'de yok gördüğüm kadarıyla) işte hafıza kartı desteği var işte ne bileyim modlar ve rutinler kısmı var falan.
Şimdi F4 S20FE'ye göre alırsa bir Android sürümü alır fazladan. Mesela elimde şu anda LG G4 var Android sürümü 6, temel işlevleri hala yerine getirebiliyor. WhatsApp kurmadım ama Youtube'u, Chrome'u falan gayet güzel çalıştırıyor (Biraz kasma var ama o telefon yeniyken de yapıyordu, klasik 2015 dönemi Androidi). Yani S20 FE bundan 5 sene sonra tamamen çöp olacak bir cihaz değil.
Ve telefona Root atarak resmi olarak almadığı Android sürümlerini çalıştırabildiklerini duymuştum.

Yani benim şahsi fikrimi soracak olursanız ben markadan şaşmaz, eskiliğine takılmadan -yeni olmak kaydıyla- S20FE alırdım.
Şu anda halihazırda S20 FE kullanıyorum ve ülkenin ekonomik şartlarından dolayı bu telefonu kullanabildiğim kadar kullanma planım var. Yani belki ben de bi 5 sene daha yeni telefon alamayacağım.

Hocam şimdi bu POCO, Oppo, Honor tarzı üreticiler donanım bazında Samsung'dan daha iyisini aynı fiyata sunuyorlar. Gel gelelim iş cihazı elinize alıp kullanmaya başlayınca değişiyor. Kalite anlamında Samsung kendini hissettiriyor.
Zaten POCO F4 ile Samsung S20FE'yi kıyaslayınca da F4'ün S20FE'ye karşı öyle aşırı öne çıkan bir yanı yok. Gördüğüm kadarıyla bir kamera megapikseli daha yüksek (ki megapiksel demek her şey değildir bildiğiniz üzere, ayrıca S20FE kamera iddiası olan bir telefon da değil), 5G destekliyor bir de Android sürümü bir seri daha yeni. Geri kalan konularda ya denkler ya küçük detaylarda S20FE öne çıkıyor. Mesela S20FE'nin kamerasında dahili QR okuyucu var yeri geldi mi çok kolaylık sağlıyor, USB girişi 3.2 (F4'te 2.0) işte suya ve toza dayanıklılığı var (F4'te yok gördüğüm kadarıyla) işte hafıza kartı desteği var işte ne bileyim modlar ve rutinler kısmı var falan.
Şimdi F4 S20FE'ye göre alırsa bir Android sürümü alır fazladan. Mesela elimde şu anda LG G4 var Android sürümü 6, temel işlevleri hala yerine getirebiliyor. WhatsApp kurmadım ama YouTube'u, Chrome'u falan gayet güzel çalıştırıyor (biraz kasma var ama o telefon yeniyken de yapıyordu, klasik 2015 dönemi androidi). Yani S20 FE bundan 5 sene sonra tamamen çöp olacak bir cihaz değil.
Ve telefona root atarak resmi olarak almadığı Android sürümlerini çalıştırabildiklerini duymuştum.

Yani benim şahsi fikrimi soracak olursanız ben markadan şaşmaz, eskiliğine takılmadan -yeni olmak kaydıyla- S20FE alırdım.
Şu anda halihazırda S20 FE kullanıyorum ve ülkenin ekonomik şartlarından dolayı bu telefonu kullanabildiğim kadar kullanma planım var. Yani belki ben de bir 5 sene daha yeni telefon alamayacağım.

Hocam ben sırf sürüm farkından dolayı F4 diyordum 1 sürümede 2000TL ödemem dediğiniz gibi root falan atarım da ödemem o kadar parayı ona. Çok teşekkürler sizlere @yus4ff ve @Nomrukan büyük ihtimalle S20 FE alacağım tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı