S20 FE'den iPhone 13'e geçilir mi?

Ahlunis

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Genel olarak telefondan çok memnunum aslında ama hem yatırım amaçlı hem de tasarımı ve kamerasından dolayı iPhone 13 geçmeyi düşünüyorum. Daha önce hiç iOS kullanmadim. Sizce doğru bir karar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce iOS kullanmamak bir şey değiştirmez diye düşünüyorum. Daha basit arayüz yoktur herhalde. Ön kamera ve video tarafında ciddi kazanım sağlarsın, bataryada da bir o kadar artış hissedilir. 120Hz avantajını kaybedersin ama 2-3 güne alışılıyor ve sıkıntı olmuyor kendi deneyimime göre.

Ben 2 ay önce S20 FE’den iPhone 13’e geçtim.

Batarya: beni şaşırttı ama iPhone bariz daha iyi.
Kamera: gece çekimlerinde iPhone daha iyi ama gündüz fotoğraflarda çok fark yok. Ön kamera çok çok daha iyi.
Ekran: Netlik açısından iPhone 1 tık daha iyi ama çok hissedilmez. Samsungda 120hz vardı ama bataryası o kadar hızlı bitiyordu ki o şekilde kullanabildiğimi hatırlamıyorum.

Eğer ben şuan senin yerinde olsaydım biraz daha çıkıp iPhone 15’e yükseltirdim. Başka merak ettiğin varsa sorabilirsin.

Bende bu düşünceyle geçmiştim. 15 Pro aldım.

Birincisi güvenlik tarafında korunduğunuzu gerçekten hissediyorsunuz. Bu benim için önemli bir etkendi.

İkincisi fiyat konusuydu. Şu an paraya sıkışsam sattığımda elime para geçebilecek miktarda bir ederi var. Türkiye'den aldım IMEI sorunu yok bu yüzdende fiyatı öyle düşünebilirsin. Kesinlikle yatırım amaçlı almadım sadece o dönem parayı yiyebileceğimi düşündüğümden böyle bir satın alma gerçekleştirdim.

Üçüncüsü kamera konusuydu. Aldığımdan beri sorsan Instagram'ya 2 fotoğraf atmışımdır benim için bir etkisi olmadı ama kullanan için gerçekten güzel fotoğraflar çekilebiliyor. İlginçtir ki mükemmel değil ama fotoğraflar nedense güzel çıkıyor. iPhone bu konuda casual kullananlar için güzel yapılandırma yapmış. Android'de çektiğin zaman ayarlama yapman gerekiyor çünkü çok fazla renk paletleriyle oynuyordu.

Onun dışında ortamda da kullanırken bir bilgi akışı sağlarken yani dosya atma gibi vs olsun. Çevrem çoğu iPhone kullandığı için bu AirDrop olayı nedense iyi hissettiriyor.

Onun dışında çok pahalıya aldığın ama Android'e göre çoğu özelliği barındırmayan bir telefon. Firma işte imajını öyle bir çizmiş ki aldığınızda size premium hissettiriyor.

Merhaba. Genel olarak telefondan çok memnunum aslında ama hem yatırım amaçlı hem de tasarımı ve kamerasından dolayı iPhone 13 geçmeyi düşünüyorum. Daha önce hiç iOS kullanmadim. Sizce doğru bir karar mı?

Zevk meselesi dostum şahsen ben olsam IOS'u düşünmezdim bile S21 FE veya S22'ye bakardım tamamen sana kalmış.

1 ay sonra S25 ile birlikte One Ui7 ve Android 15 tanıtılacak özelliklerine bakarak üst model bir Android'e geçebilirsin. Ama iOS dersen 13 S20FEden iyi hissettirir. Tabii onu da ne kadar kullanacaksın bilinmez. Ama o fiyata güzel bir Samsung alınabilir.

Değer. Mantıklı bir seçim fakat iPhone 13 yerine bütçenize göre S23, S24 FE ve S24 gibi telefonlar da tercih edilebilir. Bunların hepsi iPhone 13'ten iyi telefonlar.

Hocam tasarım olarak birebir S20FE benziyorlar, yeni bir şey kullanıyormuş gibi hissetmek açısından bir de herkesin övdüğü iOS nasıl bir şeymiş meraktan da aslında geçmek istiyorum ama Android kadar özgür olamayacağımı da biliyorum bir yandan da.

Hocam tasarım olarak birebir S20FE benziyorlar, yeni bir şey kullanıyormuş gibi hissetmek açısından bir de herkesin övdüğü iOS nasıl bir şeymiş meraktan da aslında geçmek istiyorum ama Android kadar özgür olamayacağımı da biliyorum bir yandan da.
Hocam ona bakılırsa tüm iPhone'lar da birbirine benziyor. Benzerlik normal. Karar sizin. Önerdiğim telefonlar çok daha iyi telefonlar ve iPhone 13'ten güncelleme olarak daha uzun süreler vadediyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı