S20 FE'nin servis sürecinde mağdur olunca nasıl bir yol izlenmeli?

Yer
Ankara
S20 FE Snapdragon modeline sahibim, cihazım daha 1 yaşında değil ve aldığımdam itibaren cihazımda batarya ve ısınma problemi vardı. Samsung members üzerinden bağlandığında sorun olmadığı söylendi fakat iki akrabama daha önceden aldığım için o cihazlar ile kıyaslayınca sorun olduğu bariz ortada idi, ardından uzun bir süre geçti ve geçtiğimiz hafta Alsancak'ta bulunan servise telefonu götürdüm.

Servis bana öncelik batarya tüketiminde bir sorun olmadığını, cihazı alsalar bile 2-3 gün boşa bekleyeceğimi ve herhangi bir onarım gerekmeyeceğini belirtse de ısrarla telefonu verdim. Cihazın aynı gün bataryası değişti, fakat teslim aldığımda arka kapakta bir ayrıklık söz konusuydu, bunun üzerine aslında sorun yaratmayacağı fakat istersem arka kapak kitinin değişeceği söylendi. Kit değişimi sonrası cihazın kamerasında toz kaldı, bu sefer de tozun lensin üzerinde olmaması sebebi ile çekimlerde sorun yaratmayacağı fakat istersem yine de temizleyeceklerini belirttiler ve bir kez daha cihaz açıldı bu sefer de yine hem arka kapak ayrık kaldı hem de alt kamerada toz vardı.

Durumun üzerine servis ile tartıştım, Samsung'u arayarak durumu belirttim ve cihazı Karşıyaka'da bulunan başka bir yetkili servise götürmemi söylediler. Burada ise batarya ve arka kapak kitinin tekrar değişmesine ilave olarak alt barda oluşan AMOLED yanığı sebebi ile ekranı da değiştirdiler. Cihazı teslim aldım ve yine arka kapak ayrıktı, yine benzer şekilde cihazın sıvı geçirmez özelliği sayesinde bu ayrıklığın sorun yaratmayacağı belirtildi.

Artık lanet olsun diyerek telefonu aldım, güneş altında ise hem ön kamerada hem de arka kameranın bir tanesinde yine tozlanmanın mevcut olduğunu fark ettim. Ek olarak özellikle gri renklerde ekranın sol tarafı sağ tarafına göre belirgin şekilde daha parlak fakat soluk duruyor, yani görsel olarak ekranın solu AMOLED'den çok IPS'miş gibi bir renk gösterimi sağlıyor. Ben artık bu cihazın tamir edilmesini istemiyorum, ancak biliyorum ki servise götürsem yine tamir edilecek, tüketici haklarına gittiğimde ise en iyi ihtimal değişim yerine cihazın o dönemki fatura bedeli olan 12000TL bana ödenecek. Nasıl bir yol izlemem konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hakem heyetine git paranı al insanları da uğraştırma.

Adıma faturalı 3 adet S20 FE var bir zahmet parası ile aldığım telefona adam gibi hizmet vermek zorunda. Servis hizmeti veremiyorsa Samsung Türkiye olarak niye ortada geziyor? İşinin adı bu yetkili servis tabii ki uğraşacak, gerekiyorsa Samsung'un servis hizmetlerinden sorumlu ekibin başındaki müdür gelecek ve işini gücünü bırakıp müşterinini sorununu çözecek.

Tek oynadığım oyun Clash of Clans telefonu zorlamıyorum bile, düşürmem etmem ve aldığım günden beri cihaz hep sorunluydu. Böyle olacağını bilsem başta iade ederdim fakat o zamanda optimize oluyordur bugün geçer yarın düzelir dediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden parasını alsın bu enflasyonist ortamda!

THH başvurusu yapıp muadili ile değişim isteyebilirsiniz.

Amazon ile şimdi görüştüm, Samsung'un kusurlu ürün raporu vermesi halinde yardımcı olacaklarını belirtiyor ancak Samsung telefonu servise alırken bile yeterince zorluk çıkartıyor, raporu vermeleri zor gibi ya yazdım şimdi bekliyorum.

Amazon ile şimdi görüştüm, Samsung'un kusurlu ürün raporu vermesi halinde yardımcı olacaklarını belirtiyor ancak Samsung telefonu servise alırken bile yeterince zorluk çıkartıyor, raporu vermeleri zor gibi ya yazdım şimdi bekliyorum.

Hocam ürün defalarca servise girmiş, bu servislerin her biri için rapor aldınız mı? 4 5 kez servise girmiş garantili bir üründe zaten tüketici isterse rapor verilmek zorunda.

Eskiden 2. Kez servise gidince tüketici seçimlik haklarını kullanabiliyordu, bu değişti fakat 5 kez servis raporu varsa her türlü hakkınızı kullanırsınız.

Hocam ürün defalarca servise girmiş, bu servislerin her biri için rapor aldınız mı? 4 5 kez servise girmiş garantili bir üründe zaten tüketici isterse rapor verilmek zorunda.

Eskiden 2. Kez servise gidince tüketici seçimlik haklarını kullanabiliyordu, bu değişti fakat 5 kez servis raporu varsa her türlü hakkınızı kullanırsınız.

Hocam maalesef elden herhangi bir servis raporuda vermediler, fakat mesaj yolu ile gelen 2 adet rapor var. Arada toz ve açıklık yüzünden değişen kit içinde servis girişi yapılmış Samsung müşteri hizmetleri görüyor bunu ancak onlar için ilave bir rapor gelmedi. İşin daha ilginci kozmetik olarak ilk serviste olmadığı halde yazan lekelenmeler ikinci serviste aslında olmadığı için belirtilmedi de.

Dosya Ekleri

• 1213.jpg
    1213.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Hocam maalesef elden herhangi bir servis raporuda vermediler, fakat mesaj yolu ile gelen 2 adet rapor var. Arada toz ve açıklık yüzünden değişen kit içinde servis girişi yapılmış Samsung müşteri hizmetleri görüyor bunu ancak onlar için ilave bir rapor gelmedi.

Hocam, Samsung'u arayın ürünün defalarca servise gittiğini ve servis raporu verilmediğini belirtin. Hem raporu talep edin hem de raporları aldıktan sonra ürününüzün birden fazla kez servise gittiğini belirterek "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da birden fazla kez arızalanan ürünlerde tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir" ibaresini belirterek değişim istediğinizi belirtin. Olumsuz yanıt verirlerse elinizdeki raporlar ile beraber mail atın aynı talebi yenileyin (maksat yazılı kanıt olsun ki tüketici hakem heyetinde kullanabilin).

İşin sonunda elinizde 3 4 kez servise gittiğine dair herhangi bir belge varsa ve değişim yapmıyorlarsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Ek olarak: Çoğu firma için servis takibini internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Böyle bir site mevcutsa, telefona seri numarasını girerek kolayca servis geçmişini görebilirsiniz.

Hocam, Samsung'u arayın ürünün defalarca servise gittiğini ve servis raporu verilmediğini belirtin. Hem raporu talep edin hem de raporları aldıktan sonra ürününüzün birden fazla kez servise gittiğini belirterek "6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında Kanun'da birden fazla kez arızalanan ürünlerde tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir" ibaresini belirterek değişim istediğinizi belirtin. Olumsuz yanıt verirlerse elinizdeki raporlar ile beraber mail atın aynı talebi yenileyin (maksat yazılı kanıt olsun ki tüketici hakem heyetinde kullanabilin).

İşin sonunda elinizde 3 4 kez servise gittiğine dair herhangi bir belge varsa ve değişim yapmıyorlarsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Ek olarak: Çoğu firma için servis takibini internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Böyle bir site mevcutsa, telefona seri numarasını girerek kolayca servis geçmişini görebilirsiniz.

Samsung ile iletişime geçtim, onlar halen cihazı en yakın servis noktasına götürmem gerektiğini söylüyorlar. Şaka gibi bir firma, sanırım lanet olsun diyerek tüketici hakem heyeti aracılığı ile para iadesi alıp enflasyon altında ezilmeye razı olmak zorunda kalacağım. Daha önce GM ve Huawei'den 2'şer defa servis deneyimim oldu ve böyle bir mağduriyet yaşamamıştım. Teşekkürler.

Yukarıda da yazdım, seçimlik hakkınız olan değişim veya muadil ürün isteyiniz. Israr ile fatura iadesi almak nedir ya...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı