S21 ailesi alınır mı?

Hemen cevabı vereyim; hiçbiri alınmaz. Şimdi neden böyle dediğime yakından bakalım.

S21 ailesinin genel özellikleri;
Exynos 2100'den güç alan bu aile kamera konusunda bir ilginçlik yapıp ana kamerayı 12 MP yapıp telefoto kamerayı 64 MP yapmış. Merak edenler için; Ultra geniş açılı kamera da 12 MP. Neden böyle bir yol izlendi anlamıyorum. Fotoğraf kalitesinde çok bir etkisi yok MP değerinin fakat en azından ana kameranın 32 MP olmasını beklerdim. Her neyse, ekran ile devam edelim. Artık Samsung dediğimiz zaman aklımıza gelen AMOLED ekran ile geliyorlar ve bütün aile 120Hz yenileme hızına sahip. Özellik olarak fena değiller fakat F/P olarak cidden sonlarda bulunuyorlar.

Fiyatlar için;

Samsung şu an nasıl bir yol izliyor bilmiyorum fakat Note 21 ailesi bu arkadaşlardan daha pahalı olacak. Böyle dememim sebebi; içinde GPU olarak AMD grafik yongası kullanacaklar. Sırf AMD'nin adı bile +500TL iken GPU olayını düşünmek bile istemiyorum. S21 serisi ise şu ankimsenin almasını doğru bulmuyorum. İlerleyen zamanlarda fiyatı düşecektir. En düşük modelin bile 13K olması normal bir olay değil. Eğer beklemek bu arkadaşların fiyatını düşmesini bekleyemeyecekseniz iPhone 12 ailesine, mi 11 ailesine veyahut OnePlus modellerine bakın. En azından fiyatlarının hakkını veriyorlar.

Son olarak; sizler S21 ailesini nasıl buldunuz?
@BERWAR hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Note 21 ailesi bu arkadaşlardan daha pahalı olacak. Böyle dememim sebebi; içinde GPU olarak AMD grafik yongası kullanacaklar.
Note 21 modelinde de S21 serisindeki yongalar kullanılacak Exynos 2100 ve SD 888. AMD tabanlı GPU Note 21 serisiyle gelmeyecektir. Note 5 modelinden beri aynı yıl çıkan S ve Note serisi aynı yongaları kullanıyor. Note 21 modelinin AMD GPU ile gelme ihtimalini düşük buluyorum. 2021 de geleceklerini açıkladılar bu GPU'ların. Başka modellerde belki kullanılır AMD GPU. Yeni bir seri tanıtabilir Samsung. Ya da sürpriz yapıp Note 21 serisiyle gelebilir ama ancak böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Note serisinin espirisi kalmadı maalesef artık, S serisinin kalemli hali olmuş. Kalem özelliği artık S21 Ultra modelinde de var.

Note 21 modelinde de S21 serisindeki yongalar kullanılacak Exynos 2100 ve SD 888. AMD tabanlı GPU Note 21 serisiyle gelmeyecektir. Note 5 modelinden beri aynı yıl çıkan s ve Note serisi aynı yongaları kullanıyor. Note 21 modelinin AMD GPU ile gelme ihtimalini düşük buluyorum. 2021 de geleceklerini açıkladılar bu GPU'ların. Başka modellerde belki kullanılır AMD GPU. Yeni bir seri tanıtabilir Samsung. Ya da sürpriz yapıp Note 21 serisiyle gelebilir ama ancak böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Note serisinin espirisi kalmadı maalesef artık, s serisinin kalemli hali olmuş. Kalem özelliği artık S21 Ultra modelinde de var.

Samsung ne yaptığını bilmiyor sanki. Apple ile kapışmaya çalışıyor ama daha kötü bir duruma geliyor. Note serisi de 2-3 sene sonra tarihe karışır. Yonga olarak bir farklılık görebiliriz diye düşünmüyor değilim. Bu arada yorumunuz için teşekkür ederim @BERWAR.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesut Çevik çok güzel anlatmış. Mühendisler sadece Ultra modeline çalışmış gibi.

Hemen cevabı vereyim; hiçbiri alınmaz. Şimdi neden böyle dediğime yakından bakalım.

S21 ailesinin genel özellikleri;
Exynos 2100'den güç alan bu aile kamera konusunda bir ilginçlik yapıp ana kamerayı 12 MP yapıp telefoto kamerayı 64 MP yapmış. Merak edenler için; Ultra geniş açılı kamera da 12 MP. Neden böyle bir yol izlendi anlamıyorum. Fotoğraf kalitesinde çok bir etkisi yok MP değerinin fakat en azından ana kameranın 32 MP olmasını beklerdim. Her neyse, ekran ile devam edelim. Artık Samsung dediğimiz zaman aklımıza gelen AMOLED ekran ile geliyorlar ve bütün aile 120Hz yenileme hızına sahip. Özellik olarak fena değiller fakat F/P olarak cidden sonlarda bulunuyorlar.

Fiyatlar için;

Samsung şu an nasıl bir yol izliyor bilmiyorum fakat Note 21 ailesi bu arkadaşlardan daha pahalı olacak. Böyle dememim sebebi; içinde GPU olarak AMD grafik yongası kullanacaklar. Sırf AMD'nin adı bile +500TL iken GPU olayını düşünmek bile istemiyorum. S21 serisi ise şu ankimsenin almasını doğru bulmuyorum. İlerleyen zamanlarda fiyatı düşecektir. En düşük modelin bile 13K olması normal bir olay değil. Eğer beklemek bu arkadaşların fiyatını düşmesini bekleyemeyecekseniz iPhone 12 ailesine, mi 11 ailesine veyahut OnePlus modellerine bakın. En azından fiyatlarının hakkını veriyorlar.

Son olarak; sizler S21 ailesini nasıl buldunuz?
@BERWAR hocam siz ne düşünüyorsunuz?

S21 Ultra dışında almazdım.

Bana kalırsanız da alınmaz. Onun yerine Xiaomi'ya da Apple gibi markalara yönelmek çok daha iyi.
Asıl uzak durulması gerekenlerden birisi Xiaomi, orası daha karışık hiç girmeyelim :D

S21 ailesi çok dikkatimi çekmedi, diğer arkadaşların söylediği gibi Ultra dışında mantıklı bir seçenek göremedim.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesut çevik çok güzel anlatmış. Mühendisler sadece Ultra modeline çalışmış gibi.

Bir zamanlar Apple'ı yenen bir şirketin üst üste hata yapması normal değil. Umarım eski günlere dönerler.
Asıl uzak durulması gerekenlerden birisi Xiaomi, orası daha karışık hiç girmeyelim :D.

S21 ailesi çok dikkati çekmedi, diğer arkadaşların söylediği gibi Ultra dışında mantıklı bir seçenek göremedim.

Hocam Mi 11 iyi bir telefon mesela. Redmi için şans lazım biraz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı