S21 ROM atma

seymenburak

Hectopat
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
307
Çözümler
1
Android 14 ile birlikte data dosyalarına erişim kalktı. ROM atsam bu dosyalara erişebilir miyim ve Odin ile ROM atanlar var, güvenilir midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Odin ile stock yani (orjinal rom ) kurulabilir birde şöyle birşey var bu cihaza custom rom mevcut değil ayrıca siz eski sürüm android 13 filan kurarsanız imei null olur ve şebekeye erişemezsiniz mecbur android 14 de kalmanız gerekiyor samsung kullanıcıları versiyon düşürünce imei null oluyor malesef tekrar hangi rom varsa onu kurarsan düzeliyor. Cihaz alırken önce exynos olmamasına dikkat et bendede s21 var bunları bilerek aldım . Kolay gelsin

Android 14 ile birlikte data dosyalarına erişim kalktı. ROM atsam bu dosyalara erişebilir miyim ve Odin ile ROM atanlar var, güvenilir midir?
Birde data dosyalarına erişim telefondan kalktı pc den yine erişilebiliyor .
 
Odin ile stock yani (orijinal ROM ) kurulabilir bir de şöyle bir şey var bu cihaza Custom ROM mevcut değil ayrıca siz eski sürüm Android 13 filan kurarsanız IMEI null olur ve şebekeye erişemezsiniz mecbur Android 14 de kalmanız gerekiyor Samsung kullanıcıları versiyon düşürünce IMEI null oluyor maalesef tekrar hangi ROM varsa onu kurarsan düzeliyor. Cihaz alırken önce Exynos olmamasına dikkat et bende de S21 var bunları bilerek aldım. Kolay gelsin.

Bir de data dosyalarına erişim telefondan kalktı PC'den yine erişilebiliyor.

Acaba root atsam erişemez miyim arkadaşımın POCO rootlu data dosyalarına erişebiliyor.

Acaba root atsam erişemez miyim arkadaşımın POCO rootlu data dosyalarına erişebiliyor.
Buarada rom u yapmamıştım iyki root yapsam sıkıntı olurmu?
 
Acaba root atsam erişemez miyim arkadaşımın POCO rootlu data dosyalarına erişebiliyor.


Buarada rom u yapmamıştım iyki root yapsam sıkıntı olurmu?
Root atınca cihazın koruma özelliği olan veri şifreleme devre dışı kalıyor olabilir ama yinede sor poco cihazı olan arkadaşa özel rom mu kurmus eu rom filan sadece root atarak mı yaptı yoksa romda kurdumu root atmak ile rom atmak ayrı işlemler . Rom atıp da root attıysa encrypt descript olayı var romlarda şifreli veya şifresiz özel romlar olabiliyor . Exynos cihazlarda rom geliştiren kalmadķ artık . Demek istediğim android 15 de gelecek tek data erişimi için onca özelliği yok sayma bence çünkü s21 için custom rom yok. Desen ki şifresiz android 14 rom geliştirdiler root atıp kurarım ama yok malesef
 
Root atınca cihazın koruma özelliği olan veri şifreleme devre dışı kalıyor olabilir ama yine de sor POCO cihazı olan arkadaşa özel ROM mu kurmus EU ROM filan sadece root atarak mı yaptı yoksa ROM'da kurdumu root atmak ile ROM atmak ayrı işlemler. ROM atıp da root attıysa encrypt descript olayı var ROM'larda şifreli veya şifresiz özel ROM'lar olabiliyor. Exynos cihazlarda ROM geliştiren kalmadķ artık. Demek istediğim Android 15 de gelecek tek data erişimi için onca özelliği yok sayma bence çünkü S21 için Custom ROM yok. Desen ki şifresiz Android 14 ROM geliştirdiler root atıp kurarım ama yok maalesef.

Yurt dışı cihaz olduğu için telefonu ilk root atıp sonra IMEI işlemlerini halletmişler hocam. Telefoncuya yaptırmış.
 
ROM'dan vazgeçtim root atmayı düşünüyordum atayim mi ya çok kararsız kaldım.
Root eskiden her konuda lazım oluyordu özelleştirme filan şimdi özelleştirilecek bisey kalmadı . Hic destek yok herhangi bir root ile yapilacak bisey kalmadi eskiden ben oyunlarda hile yapmak icin kullanirdim simdi anti hile sistemi gibi hicbiri hile kaldirmiyor root atma derim samsung pass calismiyor ve onemli yazilimlarda oyle tekrar orjinal ve rootsuz olsan bile calismamaya devam ediyorlar bir kere bootloaderi acip kapatsanda ayni sekilde sisteme işleniyor cihazı modifiye ettiğin uygulama kaldiracaksan adb komutlari var reklamsiz youtube icin youtube revanced var premium modlu apk lar var mesela root luk bir durum kalmadi ama siz bilirsiniz ben note 20 ultra vardi onu rootladim yapacak hicbirsey bulamadim root ile . Yeniden orjinal romu kurdum bootloaderi kilitledim samsung pass calismiyordu . Pisman oldum root attigima . Sonra cihazi takasda verip s21 aldim root atmadan kullaniyorum gereksiz 12 yildir her cihaza root atar kullanirim hatta daha önce xiaomi redmi note 10 pro vardı rootlu kullanıyordum 20nin üzerinde rom vardı ondan ona geciyordum orda root gerekliydi ama bu cihazda root atmaya degecek bir rom kernel vs yok
 
Root eskiden her konuda lazım oluyordu özelleştirme filan şimdi özelleştirilecek bir şey kalmadı. Hiç destek yok herhangi bir root ile yapilacak bir şey kalmadi eskiden ben oyunlarda hile yapmak icin kullanirdim simdi anti hile sistemi gibi hicbiri hile kaldirmiyor root atma derim Samsung Pass calismiyor ve onemli yazilimlarda oyle tekrar orijinal ve rootsuz olsan bile calismamaya devam ediyorlar bir kere bootloaderi acip kapatsanda ayni sekilde sisteme işleniyor cihazı modifiye ettiğin uygulama kaldiracaksan ADB komutlari var reklamsiz YouTube icin YouTube revanced var premium modlu APK'lar var mesela rootluk bir durum kalmadi ama siz bilirsiniz ben Note 20 Ultra vardi onu rootladim yapacak hiçbir şey bulamadim root ile. Yeniden orijinal ROM'u kurdum bootloaderi kilitledim Samsung Pass calismiyordu. Pişman oldum root attigima. Sonra cihazi takasda verip S21 aldim root atmadan kullanıyorum gereksiz 12 yıldır her cihaza root atar kullanirim hatta daha önce Xiaomi Redmi Note 10 Pro vardı rootlu kullanıyordum 20'nin üzerinde ROM vardı ondan ona geciyordum orada root gerekliydi ama bu cihazda root atmaya degecek bir ROM kernel vs yok.

Tamam hocam teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı