S22 alınır mı?

Bütçe
20000
Hocam kamerayı 1dk açmak var, 5dk ve üzeri açmak var. Kendim 12 Pro kullandım. Bende telephoto lens+lidar sensör+6 GB RAM gibi A14'ü ısınma konusunda sıkıntıya sokacak unsurlar vardı. Buna rağmen 5dk boyunca bir sürü fotoğraf, video çektim gram ısınma olmadı. 12 Pro'nun ısınmadığı bir ortamda S22'nin fırın gibi olmasını ben kabullenemiyorum.
20k bütçede S22 alan biri neden 5 dakika kamerayı kullanmasin? Samsung alıp da uzun süre kamera ile ugrasmayan birinin aklından şüphe ederim açıkçası. Aynısı iPhone için de geçerli. Siz ne zaman S22 deneyimlediniz? En az 1 yıl önce olduğu kesin mesajlara bakılırsa.
Ve 5 dk video sonucu benim S21 de ısınıyor. İsterseniz size 5 dakikalık video çekimi sonrası termal sensör sicakligini paylaşabilirim.

@çokdüşünenbiri kamerayı kullanıp sıcaklıkları paylaştı. 45-50 derecelerde geziyordu SoC sıcaklığı. Bu tamamen normal bir sıcaklık, 8 Gen 1 yerine A15, 8+ Gen 1 kullanan rakipleri ya da rekabet ettiği cihazlar serin çalışıyor sadece, bu kadar. Anormal veya sorun denilen sıcaklık 70-80 derecelerdir, S6 Edge’ler ya da Xperia Z5’ler 90 derecelerde çalışıp 2 dakika video çekimine izin vermeyen telefonlardı. S9’dan sonra kalktı videodaki kısıtlama.

Arkadaşımda S22 var, kendim iPhone 12 kullanıyorum, ikisiyle de dakikalarca video çektim, tek fark S22’nin daha iyi renkler sunabilmesiydi ve karanlık ortamı bariz daha iyi aydınlatabilmesiydi, termal olarak hissedilebilirlikte hiçbir fark yoktu. Önerilmeyecek sorun nerede anlamadım bir türlü.

@çokdüşünenbiri kamerayı kullanıp sıcaklıkları paylaştı. 45-50 derecelerde geziyordu SoC sıcaklığı. Bu tamamen normal bir sıcaklık, 8 gen 1 yerine A15, 8+ gen 1 kullanan rakipleri ya da rekabet ettiği cihazlar serin çalışıyor sadece, bu kadar. Anormal veya sorun denilen sıcaklık 70-80 derecelerdir, S6 Edge'ler ya da Xperia Z5'ler 90 derecelerde çalışıp 2 dakika video çekimine izin vermeyen telefonlardı. S9'dan sonra kalktı videodaki kısıtlama.

Arkadaşımda S22 var, kendim iPhone 12 kullanıyorum, ikisiyle de dakikalarca video çektim, tek fark S22'nin daha iyi renkler sunabilmesiydi ve karanlık ortamı bariz daha iyi aydınlatabilmesiydi, termal olarak hissedilebilirlikte hiçbir fark yoktu. Önerilmeyecek sorun nerede anlamadım bir türlü.

Allah'tan korkun ya 50 derece kamera için az mı? Oyun olsa 50 dereceye tamam derim. Kameradan bahsediyoruz. Samsung CEO'su bile sizin kadar S22'yi savunmadı. Gerçekten pes.

Niye bu sıcaklık konusuna bu kadar takınılmış anlamadım herhalde S22 benim Exynos'lu S20'den fazla ısınmıyordur. Benim Exynos'lu S20 bile 40 dakika güneş altında 4K 60 FPS video çekerken parlaklık Full de öyle normalden fazla bir ısınma yapmıyor veya videoyu kapatmıyor, parlaklık kısmıyor.

Allah'tan korkun ya 50 derece kamera için az mı? Oyun olsa 50 dereceye tamam derim. Kameradan bahsediyoruz. Samsung CEO'su bile sizin kadar S22'yi savunmadı. Gerçekten pes.

Kamera için ne kadar işlem yapılıyor biliyor musunuz peki? Biz S22 savunmuyoruz ama Yiğit'i öldür hakkını yeme derler. Sadece fotoğraf çekince 50 derece oluyor diye güzelim cihazı önermeyecek değiliz. Eğer büyük bir sorun teşkil etmiyorsa gayet kullanılabilir yani övmeye gerek yok ama gömmeyede gerek yok.

50 derece kamera için değil cihazın kendisi, termal dağılımı için normal. Günümüzde bu havalarda 13 Pro Max, 14 Pro Max gibi cihazlar boşta 39-40 derecelerde çalışırken S22 gibi sadece Graphite soğutmaya ve 13W tüketen SoC’a sahip telefon nasıl 50 dereceyi görmesin? Bu arada kamera bu 6”lik makineler için fazlasıyla ağır bir yük.

Kamera için ne kadar işlem yapılıyor biliyor musunuz peki? Biz S22 savunmuyoruz ama Yiğit'i öldür hakkını yeme derler. Sadece fotoğraf çekince 50 derece oluyor diye güzelim cihazı önermeyecek değiliz. Eğer büyük bir sorun teşkil etmiyorsa gayet kullanılabilir yani övmeye gerek yok ama gömmeyede gerek yok.

Kamera için ne kadar işlem yapıldığını emin ol çok iyi biliyorum. Ben size 12 Pro örneği verdim. Telephoto lens+lidar+6 GB RAM. Kamera konusunda şu donanım ve işlemci baz alındığında en çok işlemeyi yapan ve yük altına giren Apple cihazları. Buna rağmen kamerada S22 gibi anormal ısınan cihaz yok. Biz S22'yi savunmuyoruz? Bu savunmamış haliniz.😁😁😁 iyi ki savunmuyorsunuz. Demek ki savunsaydınız cihaza tapardınız herhalde.

Kamera için ne kadar işlem yapıldığını emin ol çok iyi biliyorum. Ben size 12 Pro örneği verdim. Telephoto lens+lidar+6 GB RAM. Kamera konusunda şu donanım ve işlemci baz alındığında en çok işlemeyi yapan ve yük altına giren Apple cihazları. Buna rağmen kamerada S22 gibi anormal ısınan cihaz yok. Biz S22'yi savunmuyoruz? Bu savunmamış haliniz.😁😁😁 iyi ki savunmuyorsunuz. Demek ki savunsaydınız cihaza tapardınız herhalde.

Hocam siz farklı bir şey diyorsunuz diğerleri farklı. Biriniz diyor ikisi de ısınmıyor biriniz diyor Apple ısınmıyor Samsung yanıyor. Size mi inanayım internetteki onca teste incelemeye mi?

Ben savunsam ne olacak ki. Ben arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaş boşu boşuna gidip farklı bir cihaz almasın diye.

12 Pro’nun 6 GB RAM olmasi kamera kullanirken islemci icin bir avantaj. A14’un dokumu belli termal yapisi belli, 8 Gen 1’den daha serin calistigi kesin. S22’nin daha sicak calismasi n’icin sorun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı