Isınma sorunlu exynos s20 de bu kadar ısınıyor. S22 bundan fazla ısınmıyordur.Anormal olan kamerada ısınması değil, S22'ye kamerada ısınıyor diyip S21 FE önermesi.
5 dakikalık 4K 60 fps video çekimi sonrası aynı işlemciyi kullanan S21 cihazım:
Eki Görüntüle 1886372
S21, kamera çerçevesi metalken S21 FE plastik. S22 yapısı gereği ısıyı dışarı atıyor. S21'de de metal çerçeve bu görevi görüyor. S21 FE'de ise ısının dışarı atılabileceği hiçbir yol yok. Bu sebepten S21 FE ısınmıyor gibi geliyor.
Ve bu durum batarya için çok zararlı. Isiyi içeride tutmak sağlıklı bir durum değil.
S22 kullanıcısı olan üyelerin bu testte 47 derece paylaştıklarını gördük. Yani aralarında bir fark yok.
Batarya testlerinde de S22, S21 FE'den daha başarılı sonuçlar veriyor.
Kabaca S22 varken S21 FE almak akla mantığa sığmıyor.
Telefon hakkında iyi bir şey duymak istemiyor. Herkesin kötü yorum yapmasını istiyor. Saatlerce video çekmemizi ve dışarıda 7-8 saat telefon kullanmamızı istiyor. Ben telefonu övmedim, ya neden öveyim ben telefonu onu da anlamadım.Bırak artık şu Apple fanboyluğunu yahu. Adam kullandım diyor neden yalan söylesin?
@matadoria hocam siz de deneyebilirsiniz aslında.
CPU Monitor adlı uygulamayı indirin.
Cihazdaki diğer işlemleri kapatın, 5 dakika 4K 60 fps video çekin.
Sonra CPU sıcaklığına bakıp ss atarsiniz. Herkes emin olmuş olur.
Başından beri boşuna tartıştık aslında, şunu yapsak yeterdi
Bırak artık şu Apple fanboyluğunu yahu. Adam kullandım diyor neden yalan söylesin?
Ekran kötü oluyor (iPhone 11), bir şey yok renkleri doğru gösteriyor en azından diyorsun. Kamerada cihaz "sözde" ısınıyor. Yerle yeksan ediyorsun cihazı. Şu hayatta senden daha büyük Apple fanboyu 1 tane falan görmüşümdür.
Dostum şuan bulunduğum ortam sıcak, güneşe çıkarsam 3-4 derece belki 5 derece fazlası çıkabilir, kabul edilebilir değil mi? En azından ortalama olarak ne olduğunu görmüş olduk, güneşte ne olacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Ben pek anlamam bu işlerden ilk defa 4K video çektim bu telefon ile. 1080 60FPS çekim yaparım genelde. Yani merak ettiğim kaç derece olması gerekiyor işlemci?Bu arada ben de dikkatinizi çekerim, 45 dereceyi S21 güneşin altında görüyor. Normal çekimlerde (kapalı alanda falan) 42-43. Ama dikkatinizi yine çekerim ki hala S22'ye göre fazla.
Şimdi yeri gelir S21 serisini de önermemek başlar. Ekleme yapayım.
45 derece güneşin altında iken ölculdu, normal cekimlerde en fazla 43'ü görüyor.
O yuzden zaten belirtmek zorundayim. Güneş altinda artmak zorunda.Dostum şuan bulunduğum ortam sıcak, güneşe çıkarsam 3-4 derece belki 5 derece fazlası çıkabilir, kabul edilebilir değil mi?
Benim S21 ortalama 42'de falan oluyor. Yaz aylarında 42 de normal. 40 çok iyi bir değer. (Ortalama deme sebebim test için o kadar video çekmişim ki telefonda 10 GB boş alan kalmışEn azından ortalama olarak ne olduğunu görmüş olduk, güneşte ne olacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Ben pek anlamam bu işlerden ilk defa 4K video çektim bu telefon ile. 1080 60FPS çekim yaparım genelde. Yani merak ettiğim kaç derece olması gerekiyor işlemci?
Şimdide şahıs mı olduk?Apple fanboyluğu? Pardon hangi fanboyluktan bahsediyorsun? 14 Pro kullandığım halde iOS 16'nın berbat olduğunu belirten benim. Cihazın Instagram'da yüksek ekran kalitesinde fırın gibi olduğunu belirten benim. Lansmanda 120Hz diye tanıtılan cihazın 80Hz çalıştığını belirtip Apple'ı bu konuda en ağır eleştiren benim. Nasıl bir fanboylukmuş bu? Anlat bilelim. S22 kullanan şahıs kamerada fotoğraf ve video uzun süre çektiğimde bir ısınma ile karşılaşmadım diyor. Bende bunun doğru olmadığını iddia ediyorum. Kendim 2 sefer test yaptım. İkisinde de cihazın fırın gibi olduğunu gördüm. Hadi kendimi geçtim. Forumda genç bir kardeşimiz kamera ısı testi attı. Cihaz kamerada 50 derece gösterdi. Birçok insanın kamerada 5dk ve üzeri kullanımda ısınmadan şikayetçi olduğu bir ortamda bu şahısın kamerada ısınma yok yorumu bana inandırıcı gelmiyor. Deseki kamerayı açıp 2 fotoğraf çektim. Sonra kapattım. O zaman saygı duyardım. S22 sorunları olan bir cihaz. Bunu sadece ben değil kullanan birçok kullanıcı ya da teknoloji editörü söylüyor. Ortada böyle bir gerçek varken bu cihazı ölümüne savunmak bana saçma geliyor. Gerçekleri söylemeyi fanboyluk olarak yorumluyorsanız öyle yorumlamaya devam edin.
Bu arada ben de dikkatinizi çekerim, 45 dereceyi S21 güneşin altında görüyor. Normal çekimlerde (kapalı alanda falan) 42-43. ama dikkatinizi yine çekerim ki hala S22'ye göre fazla.
Şimdi yeri gelir S21 serisini de önermemek başlar. Ekleme yapayım.
45 derece güneşin altında iken ölculdu, normal cekimlerde en fazla 43'ü görüyor.
Niye 45 paylaştın diyecekler için kapalı alana girecek fırsatım yoktu.