S22 Ultra vs S23

Benim en önemli kriterim işlemci, gerisi çok önemsiz olmasa da ön planda olmaz.
Gündelik kullanım için (işlem gücü gerektiren işler yapmıyorsanız) diğer kriterler de kullanıcıya göre çok önemli oluyor. Mesela ben erişilebilirlik kısmına da dikkat ediyorum telefonlarda.

37k verip 8 gen 1 almak istemezdim herhalde, benim son tercihim S23 olurdu. S22 Ultra'da One UI 6.0 ile batarya performansının azaldığı şeklinde yorumlar okudum. Ayrıca S24 serisi yakında çıkacak, S24+'ın hala Snapdragon ile gelme ihtimali olduğu söyleniyor. Bütçe sıkıntısı yoksa, diğer seçenek olarak S24 serisi beklenebilir.

Daha iyi ekran ve kamera paketi için S22 Ultra, daha güçlü ve verimli SoC, daha iyi batarya ve daha kaliteli panel için Galaxy S23.

Daha iyi ekran ve kamera paketi için S22 Ultra, daha güçlü ve verimli SoC, daha iyi batarya ve daha kaliteli panel için Galaxy S23.
Şunu merak ediyorum öncelikle zaten s23ün gece çekimi ve yapay zeka desteği çok daha iyi peki s22 ultranın kamera paketinden kastınız zoom olayı mı sadece yoksa başka iyi yani var mi

İşlemci için S23.
Batarya ve kamera için S22 Ultra.
Batarya için nasıl s22 ultra onu anlamadım s23ün şarjı daha uzun gidiyor çoğu test videosunda

Kamera performansı ve batarya olarak S22 Ultra daha önde hocam işlemciye gelirsek S23 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 kullanıyor fakat gerek ekran kalitesi olsun S22 Ultra çok daha iyi.
Kamera performansında s23 gece çekimi ve yapay zeka desteğinde fark atıyor onun dışındaki çoğu şey hemen hemen aynı sadece zoom olayı var o da benim için önemli değil, batarya işine gelirsek s23 daha iyi ve pili daha verimli kullanan işlemciye sahip ve s22 serisinde 8gen1 den dolayı verimlilik kotu nasıl oluyor da pil yönünden s22 ultra oluyor onu anlamadım hocam

Son düzenleme:
Batarya performansı olarak S22 Ultra önde değil, özellikle yük altında hiç değil. S22 Ultra'da barınan 8 Gen 1 dediğimiz işlemci, Samsung'un, zayıf bir node'u olan 4nm 4LPE bandından geçti, rakiplerine karşı bayağı verimsiz, tabii verimsiz olmasının sebebi güçsüz olması değil, çok fazla yakması. S23, 3900 mAh'ı 7-8 saatte tüketirken, S22 Ultra modeli 5000 mAh'ı 6 küsür saatte tüketiyor. Kamera performansında ise, fotoğraf bölümünde S22 Ultra özellikle telephoto sensöründe daha iyi ancak S23 de kesinlikle kamerada üzmez, sadece S22 Ultra biraz fazla iyi, video bölümünde ise SoC'dan dolayı S23 daha iyi. Performans kısmında ise S23, %45 civarı daha güçlü.

@erennylmzrr S22 Ultra'nın ana kamerasi da telefotosu da selfie kamerası da daha iyi. Düşük ışıkta S22 Ultra sensor boyutu ile geçecektir. Geniş açıda yanılmıyorsam fark edilmeyecek şekilde S23 daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı