S23 FE takılma ve gecikme problemi nasıl çözülür

SefaYalcin_Tr

Hectopat
Merhabalar,
Cihazda şu anda 30-40 GB civarında boş alan var. Oldukça fazla yer boşalttım ama hâlâ bazı performans sorunları yaşıyorum. Örneğin, cihaz kapalıyken açmak için tuşuna bastığımda ya da çift tıkladığımda ekranın uyanması 1.5-2 saniye sürüyor. Tüm yazılım güncel, One UI 7'ye geçiş yaptım; takılmalar azalır diye umut etmiştim ama hiçbir değişiklik olmadı.

Yazı yazarken de sorunlar oluyor. Klavye (Gboard) kullanırken bazen bir anda ekran mı klavye mi emin olamıyorum ama sistem takılıyor. Yazdıklarım gecikmeli bile olsa yazılmıyor, rastgele karakterler çıkıyor, sonra bir anda kendiliğinden düzeliyor. Bu da yazı yazmayı oldukça zorlaştırıyor.

Kamera da ilk aldığım zamanki kadar akıcı değil. Çekim yaparken geç tepki veriyor, görüntü takılarak ilerliyor — özellikle fotoğraf modundayken. İlk zamanlarda bu tür sorunlar yoktu.

Cihaza Redmi Note 7'den geçiş yaptım. O telefon yıllardır elimdeydi ve bu kadar belirgin bir yavaşlama hiç yaşamamıştım. Merakımdan bir bayide aynı modeli denedim, oradaki cihaz gayet akıcıydı.

Sizce bu yavaşlamaların nedeni ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler yardımlar için. :)

Koca işletim sistemi güncelleniyor, küçük bir uygulama güncellemesi gibi bir şey değil. Android sürümü güncellemelerinden sonra telefon her seferinde sıfırlanmalıdır. Dosyalarınızı aktarmak için bilgisayarınıza ve telefonunuza Samsung'un "Smart Switch" uygulamasını kurun. Bu uygulama telefonunuzun ana ekranındaki uygulamaların dizilimine kadar her şeyi bilgisayarınıza yedekliyor. Telefonu sıfırladıktan sonra da verileri bilgisayardan telefona aktarabiliyorsunuz.

Her büyük güncellemeden sonra bir hard reset atın derim. Çünkü bu tarz sorunları yaşayan kullanıcılar da oldu, belki düzelebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı